Stedelijk Museum Schiedam

Het Stedelijk Museum Schiedam is een museum voor iedereen, waar je dankzij de vele tentoonstellingen meer te weten komt over kunst, geschiedenis en onze maatschappij.

  

Je leert er verhalen kennen van vroeger en nu, ontdekt kunst, vindt inspiratie, drinkt een kop koffie, ontmoet vrienden of maakt zelf iets tijdens een workshop. Bekend is de collectie Cobra-kunst, met werken van onder meer Karel Appel, Constant en Corneille. Maar je vindt er ook kunst van nu en het Panorama Schiedam, de vaste opstelling over de geschiedenis van de stad.

Er is van alles te doen

Er zijn regelmatig instaprondleidingen en andere leuke activiteiten. Kijk voor het actuele aanbod op de website van het museum.

Kids

Het doe-blad Schatgravers (6-12 jaar) kun je bij de kassa ophalen. Duik meteen het souterrain in: daar vind je Panorama Schiedam, een overzicht met 10 belangrijke stadsverhalen uit 2.000 jaar geschiedenis van Schiedam, de stad waar ons museum staat. Ontdek de stadsverhalen in miniatuur. Ga samen met je ouders schatzoeken, doe de kijkvragen en maak je eigen tijdlijn.
Alle opdrachten gemaakt? Laat je doe-blad bij de kassa zien en ontvang een klein presentje. 

Tijdlijn-wedstrijd 

We zijn ook benieuwd naar jouw verhaal. Loop samen met je ouders het open Atelier binnen. Graaf in je geheugen naar bijzondere gebeurtenissen uit ieder jaar dat je oud bent. Maak je eigen kleurrijke tijdlijn met al jouw schatten, van nul tot nu. 
Laat jouw tijdlijn achter op de verhalenwand en maak kans op een prijs.