Win een stukje Schiedamse Geschiedenis! 

Wist je dat in de Schiedamse havens al 100 jaar lang marineschepen worden gebouwd en verbouwd? Daar wordt dit jaar bij stil gestaan met een leuke prijsvraag over de rijke geschiedenis en de geweldige schepen van Schiedam.

Voor dit jubileum is de etalage van SHOP speciaal ingericht. Ga langs bij Hoogstraat 140-142 en neem snel een kijkje!

Hr.Ms. De Ruyter & Hr.Ms. Karel Doorman

De eerste schepen die in Schiedam werden gebouwd waren de Hr.Ms. Douwe Aukes (1922) en de Hr.Ms. Van Meerlant (1922). Veel bekender zijn Hr.Ms. De Ruyter (1936) en de Hr.Ms. Karel Doorman (verbouwd in Schiedam 1955-1958). Deze schepen hebben een ongekend rijke geschiedenis.

Levende havens 

Vandaag de dag zijn de Schiedamse havens nog steeds springlevend en belangrijk voor de scheepvaart en marine. Schiedam heeft vele (wereld)beroemde ingenieursbureaus zoals SBM Offshore, GustoMSC en Huisman. Maar er zijn ook talloze kleinere bedrijven die onderdelen voor scheepsmotoren leveren en berekeningen maken voor de ingenieursbureaus.  

Prijsvraag 

Ter ere van het 100-jarig bestaan wordt dit gevierd met een prijsvraag. De hoofdprijs? Een schaalmodel van de Zr.Ms. Schiedam! Ook zijn er 3 vouwmodellen van de Zr.Ms. Holland beschikbaar.
Doe mee door 4 vragen te beantwoorden en je gegevens achter te laten.  
Ook een optie: haal een formulier op bij SHOP en stop het in de brievenbus. Op 5 december hoor je of je het prachtige schaalmodel van de Zr.Ms. Schiedam een plekje mag geven in jouw huis.   

Ga naar online prijsvraag formulier

 

Etalage 

Vergeet niet om even langs SHOP te lopen. Tot eind november bewonder je 2 scheepsmodellen in de etalage: de mijnenjager Schiedam (1986) en het patrouilleschip de Zr.Ms. Holland uit de Hollandklasse (2012). Wie de prijsvraag wint, neemt dat laatste model in december mee naar huis. Hoe gaaf is dat? 

Voorwaarden

Jouw inzending moet uiterlijk 27 november 2023 binnen zijn; via het online prijsvraagformulier of als print bij SHOP. De inzendingen worden beoordeeld door een jury van de gemeente Schiedam. 
De winnaar wordt uiterlijk 5 december bekend gemaakt via deze pagina. 
 

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Alle medewerkers van de gemeente Schiedam, Schiedam Partners en SHOP zijn uitgesloten van deelname. 

SCHIEDAM
3111 NN SCHIEDAM