Spaland/Sveaparken

De wijken Spaland en Sveaparken liggen in Schiedam-Noord. De meest recente wijk, Sveaparken, is in Zweedse stijl gebouwd, naar het ontwerp van Ralph Erskine. Deze Zweedse stedenbouwkundige heeft in zijn masterplan veel aandacht besteed aan een groene, gezamenlijke openbare ruimte. De architectuur van de woningen is typisch Zweeds: houtbouw, verschillende kleurstellingen, overhangende daken en hoekverdraaiingen.

Op diverse plekken in de wijk zijn kleine winkelcentra aanwezig en Sveaparken telt meerdere basisscholen, diverse apotheken en zorgvoorzieningen. Spaland en Sveaparken liggen tegen het natuur- en recreatiegebied Cittaslow Midden-Delfland aan. In dit oer-Hollandse polderlandschap kunt u wandelen, fietsen, skeeleren en varen.

Bereikbaarheid

Spaland en Sveaparken zijn met het openbaar vervoer goed bereikbaar, zowel met de bus als met de tram.

Bewoners

In Spaland en Sveaparken wonen veel jonge gezinnen. De wijk bestaat voornamelijk uit koopwoningen. In de wijk wonen vooral tweeverdieners. Er wonen 8.406 inwoners in 2.108 woningen.

Cultuurscouts

De cultuurscouts zijn actief om kunst en cultuur voor en door bewoners te stimuleren. De cultuurscout wekt kunst in de wijk tot leven en brengt leven in de wijk met kunst. Wil je ook ‘iets’ doen met kunst en cultuur in de wijk? Neem dan contact op met de cultuurscouts.

Spaland/Sveaparken
SCHIEDAM
website

Aanmelden