WONEN IN SCHIEDAM

Schiedam is één van de weinige steden in Nederland die 2 kanten kent: de dynamiek van een stad en tegelijkertijd het open en groene karakter van een dorp. Ook ligt Schiedam ideaal tegen Rotterdam aan en naast het groene polderlandschap van Midden-Delfland. 

WELKOM NIEUWE S'DAM BEWONER
Ben je een nieuwe inwoner van Schiedam of kom je er binnenkort wonen? Laat je verrassen en meld je aan voor een leuke en leerzame presentatie met wandeling. Voor maar €5,00 kom je van alles te weten over Schiedam en hoe leuk het is om hier te wonen!
Boek hier je tickets

GINCITY & JENEVERSTAD
Als Jeneverhoofdstad van Nederland kent de stad een bijzondere architectuur. In het centrum staan de hoogste molens ter wereld, monumentale pakhuizen en talloze voormalige jeneverdistilleerderijen en -branderijen. Veel daarvan liggen aan romantische grachten met historische schepen en karakteristieke ophaalbruggen welke brugwachters nog met de hand open maken. Als antwoord op de historie kent Schiedam nu een aantal jonge gin-ondernemers. 

WINKELEN & UITGAAN
In het bruisende centrum kun je winkelen, heerlijk uit eten gaan, een museum, bioscoop, filmhuis of theater bezoeken. Ook vind je hier verschillende musea en talrijke galeries. Check de uitagenda!

Jaarlijks zijn er verschillende evenementen in de stad, van een buurtbarbecue tot de Brandersfeesten. Maar dit beperkt zich natuurlijk niet tot het centrum! De wijken kennen ieder hun eigen winkelcentra, buurtkroegen en buurtevenementen.

GROEN SCHIEDAM
Schiedam heeft verschillende parken, waaronder het Julianapark, het Beatrixpark en de Plantage, het oudste stadspark van Nederland. Ook grenst de stad aan het oer-Hollandse polderlandschap Midden-Delfland, waar vele mogelijkheden zijn om te fietsen, wandelen, skeeleren en varen.

SAUNA & SPORT
Verspreid door de stad liggen diverse sauna- en sportfaciliteiten. In Thermen Holiday kun je genieten van sauna, massages en schoonheidsbehandelingen. Daarnaast zijn er verschillende sporthallen, zwembaden en fitnesscentra. Ook zijn er tal van voetbal-, cricket-, tennis- en hockeyverenigingen die hun eigen velden hebben.

BEREIKBAARHEID
Schiedam is één van de best bereikbare steden van Nederland. De stad ligt strategisch aan de A20 en de A4 en is goed bereikbaar per trein, tram, bus én metro. Rotterdam Airport ligt op 5 kilometer afstand.

SCHIEDAM PARTNERS
Schiedam Partners is met de gemeente Schiedam verantwoordelijk voor de woonpromotie van Schiedam. Samen zetten zij Schiedam op de kaart als aantrekkelijke woonstad.

SERVICEPUNT WONINGVERBETERING
Het Servicepunt Woningverbetering Schiedam is hét loket in de stad waar huiseigenaren en VvE’s terecht kunnen met vragen over woningverbetering en funderingsherstel en praktische vragen als onderhoud en verduurzaming, maar ook over financieringsmogelijkheden en subsidies.
Het Servicepunt Woningverbetering biedt huiseigenaren het gratis Duurzaam Doeboek aan met info over isoleren, aanpakken van achterstallig onderhoud en herstellen van de fundering. Haal het gratis af in het Stadskantoor aan het stadserf of vraag het aan via info@servicepuntwoningverbetering.nl 
Ga voor alle informatie naar  servicepuntwoningverbetering.nl

WONEN IN SCHIEDAM
Wil je weten wat het actuele aanbod is van nieuwbouwwoningen in Schiedam? Hier vind je alle nieuwbouwprojecten.
Meer over wonen in Schiedam lees je in deze brochure (pdf).
Check hier een filmpje over Nieuwbouw in Schiedam.
Check hier een filmpje over Nieuwbouw in Nieuw-Mathenesse, Schiedam.

VERSCHILLENDE WIJKEN
Schiedam kent een grote diversiteit aan wijken en kan daardoor vele woonwensen vervullen. Een knusse ambachtelijke woning boven een winkel tot een vrijstaande villa in het groen, of een eengezinswoning in een nieuwbouwwijk met Zweedse architectuur tot een uniek grachtenpand dat ooit een distilleerderij was. Maar ook seniorenappartementen met alle gemakken die gewenst zijn.

Schiedam Centrum

Steeds meer mensen kiezen voor de gezellige sfeer in een historische binnenstad. Schiedam heeft een uniek verleden. Dit is ook terug te zien in de woningen. In deze Jeneverhoofdstad van Nederland staan karakteristieke pakhuizen, branderijen en mouterijen die nergens anders te vinden zijn. De stad kent ruim 200 imposante rijksmonumenten gebouwd door welvarende branders en distillateurs.

Woningaanbod
Kleine en grotere grachtenwoningen, een verbouwd pakhuis of een voormalige werkplaats. Maar ook appartementen met een mooi uitzicht over de grachten en dakterras, penthouses en lofts, en de knusse huizen boven de winkels zijn uniek van karakter. Schiedam Centrum biedt voor iedereen wat wils!

In en direct rondom de Schiedamse binnenstad zijn verschillende woningbouwprojecten in voorbereiding en uitvoering. Van grote tot kleine projecten, zowel in de nieuwbouw als in de verbouw en restauratie.

Bruisende binnenstad
Alles is op loopafstand: gezellige cafés, restaurants en terrasjes, winkels, Theater aan de Schie, het Wennekerpand en filmhuis Wenneker Cinema. In het centrum zijn verschillende basisscholen en sportmogelijkheden. Ook bent u binnen enkele minuten in het centrum van Rotterdam. Zowel met de tram, bus, metro als trein is Schiedam Centrum goed bereikbaar.

Bewoners
De bevolking bestaat naar verhouding uit veel personen tussen de twintig en vijftig jaar. Het merendeel van de woningen is koopwoningen. Het Centrum huisvest zo‘n 4.430 inwoners in 2.469 woningen.

Schiedam Centrum
SCHIEDAM
website

Aanmelden