WONEN IN SCHIEDAM

Schiedam is één van de weinige steden in Nederland die 2 kanten kent: de dynamiek van een stad en tegelijkertijd het open en groene karakter van een dorp. Ook ligt Schiedam ideaal tegen Rotterdam aan en naast het groene polderlandschap van Midden-Delfland. 

WELKOM NIEUWE S'DAM BEWONER
Ben je een nieuwe inwoner van Schiedam of kom je er binnenkort wonen? Laat je verrassen en meld je aan voor een leuke en leerzame presentatie met wandeling. Voor maar €5,00 kom je van alles te weten over Schiedam en hoe leuk het is om hier te wonen!
Boek hier je tickets

GINCITY & JENEVERSTAD
Als Jeneverhoofdstad van Nederland kent de stad een bijzondere architectuur. In het centrum staan de hoogste molens ter wereld, monumentale pakhuizen en talloze voormalige jeneverdistilleerderijen en -branderijen. Veel daarvan liggen aan romantische grachten met historische schepen en karakteristieke ophaalbruggen welke brugwachters nog met de hand open maken. Als antwoord op de historie kent Schiedam nu een aantal jonge gin-ondernemers. 

WINKELEN & UITGAAN
In het bruisende centrum kun je winkelen, heerlijk uit eten gaan, een museum, bioscoop, filmhuis of theater bezoeken. Ook vind je hier verschillende musea en talrijke galeries. Check de uitagenda!

Jaarlijks zijn er verschillende evenementen in de stad, van een buurtbarbecue tot de Brandersfeesten. Maar dit beperkt zich natuurlijk niet tot het centrum! De wijken kennen ieder hun eigen winkelcentra, buurtkroegen en buurtevenementen.

GROEN SCHIEDAM
Schiedam heeft verschillende parken, waaronder het Julianapark, het Beatrixpark en de Plantage, het oudste stadspark van Nederland. Ook grenst de stad aan het oer-Hollandse polderlandschap Midden-Delfland, waar vele mogelijkheden zijn om te fietsen, wandelen, skeeleren en varen.

SAUNA & SPORT
Verspreid door de stad liggen diverse sauna- en sportfaciliteiten. In Thermen Holiday kun je genieten van sauna, massages en schoonheidsbehandelingen. Daarnaast zijn er verschillende sporthallen, zwembaden en fitnesscentra. Ook zijn er tal van voetbal-, cricket-, tennis- en hockeyverenigingen die hun eigen velden hebben.

BEREIKBAARHEID
Schiedam is één van de best bereikbare steden van Nederland. De stad ligt strategisch aan de A20 en de A4 en is goed bereikbaar per trein, tram, bus én metro. Rotterdam Airport ligt op 5 kilometer afstand.

SCHIEDAM PARTNERS
Schiedam Partners is met de gemeente Schiedam verantwoordelijk voor de woonpromotie van Schiedam. Samen zetten zij Schiedam op de kaart als aantrekkelijke woonstad.

SERVICEPUNT WONINGVERBETERING
Het Servicepunt Woningverbetering Schiedam is hét loket in de stad waar huiseigenaren en VvE’s terecht kunnen met vragen over woningverbetering en funderingsherstel en praktische vragen als onderhoud en verduurzaming, maar ook over financieringsmogelijkheden en subsidies.
Het Servicepunt Woningverbetering biedt huiseigenaren het gratis Duurzaam Doeboek aan met info over isoleren, aanpakken van achterstallig onderhoud en herstellen van de fundering. Haal het gratis af in het Stadskantoor aan het stadserf of vraag het aan via info@servicepuntwoningverbetering.nl 
Ga voor alle informatie naar  servicepuntwoningverbetering.nl

WONEN IN SCHIEDAM
Wil je weten wat het actuele aanbod is van nieuwbouwwoningen in Schiedam? Hier vind je alle nieuwbouwprojecten.
Meer over wonen in Schiedam lees je in deze brochure (pdf).
Check hier een filmpje over Nieuwbouw in Schiedam.
Check hier een filmpje over Nieuwbouw in Nieuw-Mathenesse, Schiedam.

VERSCHILLENDE WIJKEN
Schiedam kent een grote diversiteit aan wijken en kan daardoor vele woonwensen vervullen. Een knusse ambachtelijke woning boven een winkel tot een vrijstaande villa in het groen, of een eengezinswoning in een nieuwbouwwijk met Zweedse architectuur tot een uniek grachtenpand dat ooit een distilleerderij was. Maar ook seniorenappartementen met alle gemakken die gewenst zijn.

Schiedam Oost

Schiedam Oost is vooral gebouwd in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw. In de jaren ‘50/‘60 is de wijk afgebouwd. De wijk Schiedam-Oost ligt het dichtst tegen Rotterdam aan en wordt begrensd door de Horvathweg, Hogenbanweg, Rotterdamsedijk en Broersvest.

De afgelopen jaren hebben verschillende partijen samen met de bewoners gewerkt om de leefbaarheid van de wijk te vergroten, er zijn veel woningen verbeterd en pleinen en straten zijn opnieuw ingericht.

Bereikbaarheid
De wijk Oost is goed bereikbaar met de bus. Het station Schiedam Centrum, met trein- en metroverbinding, ligt op loopafstand. In de wijk bevinden zich diverse basisscholen.

Bewoners
Deze karakteristieke volkswijk telt circa 11.000 inwoners in circa 5.400 woningen, voornamelijk huizen die gebouwd zijn voor de Tweede Wereldoorlog. De wijk bestaat voor ongeveer vijftig procent uit koopwoningen. Ongeveer de helft van de huurwoningen is eigendom van woningcorporatie Woonplus. De andere helft is het eigendom van particuliere verhuurders.

Schiedam Oost
SCHIEDAM
website

Aanmelden