WONEN IN SCHIEDAM

Schiedam is één van de weinige steden in Nederland die 2 kanten kent: de dynamiek van een stad en tegelijkertijd het open en groene karakter van een dorp. Ook ligt Schiedam ideaal tegen Rotterdam aan en naast het groene polderlandschap van Midden-Delfland. 

Gincity & Jeneverstad
Als Jeneverhoofdstad van Nederland kent de stad een bijzondere architectuur. In het centrum staan de hoogste molens ter wereld, monumentale pakhuizen en talloze voormalige jeneverdistilleerderijen en -branderijen. Veel daarvan liggen aan romantische grachten met historische schepen en karakteristieke ophaalbruggen welke brugwachters nog met de hand open maken. Als antwoord op de historie kent Schiedam nu een aantal jonge gin-ondernemers. 

Winkelen en uitgaan
In het bruisende centrum kun je winkelen, heerlijk uit eten gaan, een museum, bioscoop, filmhuis of theater bezoeken. Check de uitagenda. Ook vind je hier verschillende musea en talrijke galeries. Check de uitagenda!

Jaarlijks zijn er verschillende evenementen in de stad, van een buurtbarbecue tot de Brandersfeesten. Maar dit beperkt zich natuurlijk niet tot het centrum! De wijken kennen ieder hun eigen winkelcentra, buurtkroegen en buurtevenementen.

Groen Schiedam
Schiedam heeft verschillende parken, waaronder het Julianapark, het Beatrixpark en de Plantage, het oudste stadspark van Nederland. Ook grenst de stad aan het oer-Hollandse polderlandschap Midden-Delfland, waar vele mogelijkheden zijn om te fietsen, wandelen, skeeleren en varen.

Sauna- en sportfaciliteiten
Verspreid door de stad liggen diverse sauna- en sportfaciliteiten. In Thermen Holiday kun je genieten van sauna, massages en schoonheidsbehandelingen. Daarnaast zijn er verschillende sporthallen, zwembaden en fitnesscentra. Ook zijn er tal van voetbal-, cricket-, tennis- en hockeyverenigingen die hun eigen velden hebben.

Bereikbaarheid
Schiedam is één van de best bereikbare steden van Nederland. De stad ligt strategisch aan de A20 en de A4 en is goed bereikbaar per trein, tram, bus én metro. Rotterdam Airport ligt op 5 kilometer afstand.

Schiedam Partners
Schiedam Partners is met de gemeente Schiedam verantwoordelijk voor de woonpromotie van Schiedam. Samen zetten zij Schiedam op de kaart als aantrekkelijke woonstad.

Servicepunt Woningverbetering
Het Servicepunt Woningverbetering Schiedam is hét loket in de stad waar huiseigenaren en VvE’s terecht kunnen met vragen over woningverbetering en funderingsherstel en praktische vragen als onderhoud en verduurzaming, maar ook over financieringsmogelijkheden en subsidies.
Het Servicepunt Woningverbetering biedt huiseigenaren het gratis Duurzaam Doeboek aan met info over isoleren, aanpakken van achterstallig onderhoud en herstellen van de fundering. Haal het gratis af in het Stadskantoor aan het stadserf of vraag het aan via info@servicepuntwoningverbetering.nl 
Ga voor alle informatie naar servicepuntwoningverbetering.nl

Wonen in Schiedam
Wil je weten wat het actuele aanbod is van nieuwbouwwoningen in Schiedam? Hier vind je alle nieuwbouwprojecten.
Check hier een filmpje over Nieuwbouw in Schiedam.
Check hier een filmpje over Nieuwbouw in Nieuw-Mathenesse, Schiedam.
Meer over wonen in Schiedam lees je in het Woonmagazine 2021. (pdf)

Verschillende wijken
Schiedam kent een grote diversiteit aan wijken en kan daardoor vele woonwensen vervullen. Een knusse ambachtelijke woning boven een winkel tot een vrijstaande villa in het groen, of een eengezinswoning in een nieuwbouwwijk met Zweedse architectuur tot een uniek grachtenpand dat ooit een distilleerderij was. Maar ook seniorenappartementen met alle gemakken die gewenst zijn.

Kethel

Kethel is een heel bijzonder plekje in Schiedam. Deze wijk heeft een lange geschiedenis, welke nog steeds zichtbaar is. Het is één van de weinige plekken in Nederland waar je in de stad woont, maar in de mooiste huizen kunt genieten van alle voordelen van een dorp, middenin het groen.

Ligging 
Kethel vormt met Groenoord, Woudhoek en Spaland/Sveaparken één van de wijken van Schiedam-Noord. Kethel bestaat onder meer uit het voormalige Kethel-dorp, Tuindorp van architect Frans Welschen en enkele buurten. Het nabijgelegen verkeersknooppunt Kethelplein, waar de rijksweg A4/Zoomweg uitkomt op de A20, ontleent zijn naam aan het oude dorp. Park Kethel en de dorpskern herinneren aan de plattelandsgemeente die het ooit was.

De buurten zijn in verschillende perioden gebouwd, zowel voor als na de oorlog. Kethel ligt aan het grootste recreatiepark van de stad, het Beatrixpark. Veel bewoners hebben een grote binding met de wijk en met elkaar.

Bewoners
In Kethel wonen ongeveer 3.749 bewoners in 1.678 woningen, veelal in eengezinswoningen.

 

Kethel
SCHIEDAM
website

Aanmelden