WONEN IN SCHIEDAM

Schiedam is één van de weinige steden in Nederland die 2 kanten kent: de dynamiek van een stad en tegelijkertijd het open en groene karakter van een dorp. Ook ligt Schiedam ideaal tegen Rotterdam aan en naast het groene polderlandschap van Midden-Delfland. 

Gincity & Jeneverstad
Als Jeneverhoofdstad van Nederland kent de stad een bijzondere architectuur. In het centrum staan de hoogste molens ter wereld, monumentale pakhuizen en talloze voormalige jeneverdistilleerderijen en -branderijen. Veel daarvan liggen aan romantische grachten met historische schepen en karakteristieke ophaalbruggen welke brugwachters nog met de hand open maken. Als antwoord op de historie kent Schiedam nu een aantal jonge gin-ondernemers. 

Winkelen en uitgaan
In het bruisende centrum kun je winkelen, heerlijk uit eten gaan, een museum, bioscoop, filmhuis of theater bezoeken. Check de uitagenda. Ook vind je hier verschillende musea en talrijke galeries. Check de uitagenda!

Jaarlijks zijn er verschillende evenementen in de stad, van een buurtbarbecue tot de Brandersfeesten. Maar dit beperkt zich natuurlijk niet tot het centrum! De wijken kennen ieder hun eigen winkelcentra, buurtkroegen en buurtevenementen.

Groen Schiedam
Schiedam heeft verschillende parken, waaronder het Julianapark, het Beatrixpark en de Plantage, het oudste stadspark van Nederland. Ook grenst de stad aan het oer-Hollandse polderlandschap Midden-Delfland, waar vele mogelijkheden zijn om te fietsen, wandelen, skeeleren en varen.

Sauna- en sportfaciliteiten
Verspreid door de stad liggen diverse sauna- en sportfaciliteiten. In Thermen Holiday kun je genieten van sauna, massages en schoonheidsbehandelingen. Daarnaast zijn er verschillende sporthallen, zwembaden en fitnesscentra. Ook zijn er tal van voetbal-, cricket-, tennis- en hockeyverenigingen die hun eigen velden hebben.

Bereikbaarheid
Schiedam is één van de best bereikbare steden van Nederland. De stad ligt strategisch aan de A20 en de A4 en is goed bereikbaar per trein, tram, bus én metro. Rotterdam Airport ligt op 5 kilometer afstand.

Schiedam Partners
Schiedam Partners is met de gemeente Schiedam verantwoordelijk voor de woonpromotie van Schiedam. Samen zetten zij Schiedam op de kaart als aantrekkelijke woonstad.

Servicepunt Woningverbetering
Het Servicepunt Woningverbetering Schiedam is hét loket in de stad waar huiseigenaren en VvE’s terecht kunnen met vragen over woningverbetering en funderingsherstel en praktische vragen als onderhoud en verduurzaming, maar ook over financieringsmogelijkheden en subsidies.
Het Servicepunt Woningverbetering biedt huiseigenaren het gratis Duurzaam Doeboek aan met info over isoleren, aanpakken van achterstallig onderhoud en herstellen van de fundering. Haal het gratis af in het Stadskantoor aan het stadserf of vraag het aan via info@servicepuntwoningverbetering.nl 
Ga voor alle informatie naar servicepuntwoningverbetering.nl

Wonen in Schiedam
Wil je weten wat het actuele aanbod is van nieuwbouwwoningen in Schiedam? Hier vind je alle nieuwbouwprojecten.
Check hier een filmpje over Nieuwbouw in Schiedam.
Check hier een filmpje over Nieuwbouw in Nieuw-Mathenesse, Schiedam.
Meer over wonen in Schiedam lees je in het Woonmagazine 2021. (pdf)

Verschillende wijken
Schiedam kent een grote diversiteit aan wijken en kan daardoor vele woonwensen vervullen. Een knusse ambachtelijke woning boven een winkel tot een vrijstaande villa in het groen, of een eengezinswoning in een nieuwbouwwijk met Zweedse architectuur tot een uniek grachtenpand dat ooit een distilleerderij was. Maar ook seniorenappartementen met alle gemakken die gewenst zijn.

Schiedam West

Schiedam West, grenzend aan Vlaardingen, kent grote verschillen tussen de buurten en deze zijn zichtbaar in de woningbouw en het stratenplan. De Burgemeester Knappertlaan vormt de scheidslijn.

De grotere en vrijstaande woningen en brede, boomrijke straten bevinden zich in het zuidelijke deel. Ook het Volkspark en het Julianapark liggen hier. In het noordelijke deel bevinden zich meer kleinere eengezinswoningen en boven- en benedenwoningen. In West zijn diverse basisscholen aanwezig.

Activiteiten in de buurt
In Schiedam West worden veel activiteiten georganiseerd. Ieder jaar wordt een wijkjaarprogramma samengesteld waarin de bewonersgroepen onder andere opfleur- en opruimactiviteiten, buurt- en straatfeesten, Koninginnedag, Halloween, Sinterklaas en Kerst organiseren. Diverse speelplekken zijn en worden opgeknapt.

Bereikbaarheid
Schiedam-West is goed bereikbaar met de bus. De metrostations Vijfsluizen en Troelstralaan liggen aan de randen van de wijk waardoor ook Rotterdam binnen enkele minuten bereikbaar is.

Bewoners
In West wonen 11.065 mensen in 5.290 woningen.

Schiedam West
SCHIEDAM
website

Aanmelden