Schiedam Centrum

Steeds meer mensen kiezen voor de gezellige sfeer in een historische binnenstad. Schiedam heeft een uniek verleden. Dit is ook terug te zien in de woningen. In deze Jeneverhoofdstad van Nederland staan karakteristieke pakhuizen, branderijen en mouterijen die nergens anders te vinden zijn. De stad kent ruim 200 imposante rijksmonumenten gebouwd door welvarende branders en distillateurs.

Woningaanbod

Kleine en grotere grachtenwoningen, een verbouwd pakhuis of een voormalige werkplaats. Maar ook appartementen met een mooi uitzicht over de grachten en dakterras, penthouses en lofts, en de knusse huizen boven de winkels zijn uniek van karakter. Schiedam Centrum biedt voor iedereen wat wils!

In en direct rondom de Schiedamse binnenstad zijn verschillende woningbouwprojecten in voorbereiding en uitvoering. Van grote tot kleine projecten, zowel in de nieuwbouw als in de verbouw en restauratie.

Een bruisende binnenstad

Alles is op loopafstand: gezellige cafés, restaurants en terrasjes, winkels, Theater aan de Schie, het Wennekerpand en filmhuis Wenneker Cinema. In het centrum zijn verschillende basisscholen en sportmogelijkheden. Ook bent u binnen enkele minuten in het centrum van Rotterdam. Zowel met de tram, bus, metro als trein is Schiedam Centrum goed bereikbaar.

Bewoners

De bevolking bestaat naar verhouding uit veel personen tussen de twintig en vijftig jaar. Het merendeel van de woningen is koopwoningen. Het Centrum huisvest zo‘n 4.430 inwoners in 2.469 woningen.

Cultuurscouts

De cultuurscouts zijn actief om kunst en cultuur voor en door bewoners te stimuleren. De cultuurscout wekt kunst in de wijk tot leven en brengt leven in de wijk met kunst. Wil je ook ‘iets’ doen met kunst en cultuur in de wijk? Neem dan contact op met de cultuurscouts.

Schiedam Centrum
SCHIEDAM
website

Aanmelden