Nieuwland

De architectuur en indeling van Nieuwland is kenmerkend voor de vijftiger en zestiger jaren. Het is één van de grootste wijken van Schiedam, welke voor een deel tegen het centrum aanligt.

Meer dan dertig organisaties en een groot aantal bewoners werken samen aan de toekomst van de wijk. Er vinden allerlei activiteiten plaats, zoals buurtcontactmiddagen, kunst- en cultuurprojecten en wijkfestivals.

Goed bereikbaar en alles in de buurt
Nieuwland is met de bus, metro en via het treinstation Schiedam Nieuwland goed bereikbaar. De Mgr. Nolenslaan is de centrale winkelstraat. Deze heeft vele winkels voor de dagelijkse boodschappen. De wijk telt diverse basisscholen en twee middelbare scholen. Ook een gezondheidscentrum, apotheek en overige zorgvoorzieningen zijn ruimschoots aanwezig.

Sporten en spelen
Op het schoolplein van O.B.S. Het Startblok ligt de Richard Krajicek Playground. Onder schooltijd wordt deze playground gebruikt als schoolplein voor de kinderen van de school. Buiten schooltijd kunnen alle kinderen uit de wijk ( t/m 13 jaar ) hier voetballen, basketballen, tafeltennisen, klimmen en schommelen. Voor elk kind is er wel iets te doen. Speciaal voor de ouders staan er picknicktafels om te genieten terwijl de kinderen aan het spelen zijn.

Op verschillende dagen zijn er Sportcoaches actief op de playground. Zij lenen sportmaterialen uit en zorgen er voor dat de kinderen veilig kunnen sporten en spelen.

Het Cruyff Court aan de Parkweg is een voetbalveld met kunstgras. Op dit veld staat voetbal centraal, waarbij wordt gespeeld volgens de 14 regels van Cruijff. Deze regels staan op een bord op het Cruyff Court. Het Cruyff Court kan door iedereen vrij gebruikt worden. De gebruikers spelen vaak wedstrijdjes onder elkaar. Ook hier zijn op verschillende dagen sportcoaches aanwezig.

Bewoners
Nieuwland huisvest zo‘n 15.000 inwoners in 7.611 woningen.

Nieuwland
SCHIEDAM
website

Aanmelden