Kethel

Kethel is een heel bijzonder plekje in Schiedam. Deze wijk heeft een lange geschiedenis, welke nog steeds zichtbaar is. Het is één van de weinige plekken in Nederland waar je in de stad woont, maar in de mooiste huizen kunt genieten van alle voordelen van een dorp, middenin het groen.

Ligging 

Kethel vormt met Groenoord, Woudhoek en Spaland/Sveaparken één van de wijken van Schiedam-Noord. Kethel bestaat onder meer uit het voormalige Kethel-dorp, Tuindorp van architect Frans Welschen en enkele buurten. Het nabijgelegen verkeersknooppunt Kethelplein, waar de rijksweg A4/Zoomweg uitkomt op de A20, ontleent zijn naam aan het oude dorp. Park Kethel en de dorpskern herinneren aan de plattelandsgemeente die het ooit was.

De buurten zijn in verschillende perioden gebouwd, zowel voor als na de oorlog. Kethel ligt aan het grootste recreatiepark van de stad, het Beatrixpark. Veel bewoners hebben een grote binding met de wijk en met elkaar.

Bewoners

In Kethel wonen ongeveer 3.749 bewoners in 1.678 woningen, veelal in eengezinswoningen.

Cultuurscouts

De cultuurscouts zijn actief om kunst en cultuur voor en door bewoners te stimuleren. De cultuurscout wekt kunst in de wijk tot leven en brengt leven in de wijk met kunst. Wil je ook ‘iets’ doen met kunst en cultuur in de wijk? Neem dan contact op met de cultuurscouts.

Kethel
SCHIEDAM
website

Aanmelden