Peperkliplocatie

Basisschool De Peperklip en de sporthal in Oost zijn aan vervanging toe. Dit biedt in SchieDistrict kansen om deze locatie te ontwikkelen naar een maatschappelijk centrum met zorgaanbieders zoals een huisarts of fysiotherapeut, en met woningen. Hier is plek voor een ‘Hart van de Wijk’ voor Schiedam Oost.

Het Hart van de Wijk

Het hart van de wijk wordt een multifunctionele plek die zowel door de opzet van het gebouw als de invulling ervan uitnodigt tot ontmoeting. Het gaat een bijdrage leveren aan de verbetering van de leefbaarheid in Schiedam-Oost.

Verbinden

De Peperkliplocatie gaat een brug slaan tussen de omliggende wijken. Het Hart van de Wijk gaat uit een maatschappelijk deel bestaan, waarin een nieuw schoolgebouw, een sportzaal, zorgfuncties zoals een huisartsenpost, fysio en apotheek worden gevestigd. De wens is om hier ook het wijkondersteuningsteam (WOT) onder te brengen. Daarnaast komen er appartementen in het project. Een betere en groenere buitenruimte gaat nieuwe energie geven. Het Hart van de Wijk vormt straks een belangrijke ‘halte’ tussen M4H (Rotterdam), Schieveste en locaties ten noorden van de A20.

Ballast Nedam Development ontwikkelt nu een haalbaar, creatief en ambitieus plan dat een verbinding legt tussen (toekomstig) publiek, de buurt en andere belanghebbenden.

Peperkliplocatie
Fahrenheitstraat 2
3112 ZM SCHIEDAM
website

Aanmelden