Yarin vd Bend maakt … glasverpakkingen

Het werk in de enorme fabriek aan de Buitenhavenweg is een prachtig spektakel. Keurig tussen de gele vloerlijnen loopt Yarin van der Bend (27 jaar) door allerlei afdelingen in de glasfabriek naar ‘de warme kant’.

Goed beschermd met een overall, veiligheidsbril en -schoenen, en oordoppen. Als machineoperator is hij trots op ‘zijn productielijnen’ waar hij nu 3,5 jaar werkt. Tijdelijk werkt hij bij de ombouwploeg om alles te leren over het ombouwen van de machines met nieuwe mallen. En hij volgt VAPRO-opleidingen die speciaal gericht zijn op het werk in de procesindustrie.

“We werken met 160 verschillende modellen flessen en bouwen zeker eenmaal per week één productielijn om naar een nieuw model mal. Dat ombouwen moet je goed, snel en veilig kunnen doen.”

Het glas wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals zand, soda, kalk, en glasscherven die samen smelten in 2 immense ovens. In mallen worden de flessen geblazen. De gloeiend hete oranje flessen komen op de productiebanden in een razend tempo voorbij. Aan de hitte wen je. Yarin wijst op de watercoolers die overal staan: “Vooral veel drinken!”

Op tal van plekken staan de operators geconcentreerd langskomende flessen te testen voor verlichte bakken. In de afgesloten computerruimte geven de PC’s cijfers weer van de inspectieapparatuur die langs de band staat. Afgekeurde flessen duikelen van de band af en worden meteen voor hergebruikt afgevoerd.

Volcontinu

“Deze productielijnen lopen 365 dagen per jaar door, dag en nacht. We houden de lijn met een team operators in volcontinudiensten in bedrijf. Een zogeheten ‘toer’”, legt Yarin uit. “We controleren elke fles op tal van manieren, want veiligheid gaat boven alles. Als jij je biertje uit een flesje drinkt, mag er nog niet het kleinste scheurtje zijn waar je je mond aan open kunt halen. En een piepklein luchtbelletje kan zorgen voor een zwak punt in het flesje. Daarom controleren we met laser, met het menselijke oog, we voeren warme controles uit en checken alle computeranalyses.”

Half miljard flessen

O-I (Owens-Illinois, Inc.) is 's werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en partner van vooraanstaande drank- en voedingsmerken. 27.000 medewerkers in 80 fabrieken in 23 landen zorgden in 2015 voor een omzet van 6,2 miljard dollar.

De Schiedamse vestiging van O-I, vooral bekend als De Glasfabriek, opende in 1854. Het fabrieksterrein van 5 hectare aan de Buitenhavenweg, ligt pal tegen het centrum van de stad. Anno 2016 verwerken de twee enorme ovens, zes productielijnen en 225 medewerkers in een razend tempo ruim een half miljard flessen in verschillende kleuren, waarin bier, wijn, gedistilleerd, water, frisdrank en vruchtensappen veilig worden verpakt.

In Nederland zijn we goed in het recyclen van glas via de glasbak. Door inzet van ruim tachtig procent glasscherven bij de productie van glasverpakkingen, gebruiken we minder energie en verlagen we de CO2-uitstoot.

Rust creëren

Grappig genoeg geniet Yarin juist van de diversiteit in dingen die fout kúnnen gaan: “Als je zo’n machine leert kennen als je achterzak, kun je ermee spelen. Hoe zet je die machine veilig stil, hoe vervang je alles, hoe smeer je door? Het geeft veel rust als je alles wat er fout kán gaan al een keer hebt meegemaakt. Dan kun je snel handelen. En natuurlijk leer je veel van je collega’s en leidinggevende. We dragen continu zoveel mogelijk kennis over.”

Het investeren waard

Via de computer volgt Yarin de rendementen van de andere O-I glasfabrieken. “Het is geen onderlinge wedstrijd, maar je wilt als fabriek goed scoren. Een gezonde fabriek is het waard om in te investeren. In 2016 is hier een nieuw stoffilter gebouwd en ook voor komende tijd staan er investeringen op het programma. Dat is je toekomst!”

Michel Mahie

Michel Mahie verricht metingen en controleert op het oog of de fles aan de vereisten voldoet. Alleen goedgekeurde flessen worden verpakt op pallets voor de klant.

Interview: Janet van Huisstede
Foto: Jan van der Ploeg