13 mei 2021 - 11 juli 2021

Beatlemania!

Waar: De Fotowerkplaats, Gerrit Verboonstraat 14 
Wanneer: Van 13 mei t/m 11 juli
Hoe laat: Do t/m zo en op afspraak
Tickets: €4,50
Koop hier je tickets met tijdslot
Check ook de website en De Fotowerkplaats 
Bellen: 0628579051 of mailen: musicinspiredart@gmail.com 
Aangepast programma 25 & 26 juni: Landelijk Atelier Weekend

In De Fotowerkplaats is een bijzondere verzameling gesigneerde foto’s van The Beatles te zien en te koop. Het is een collectie met beelden die tussen 1963 en 1970 gemaakt zijn van The Fab Four.

Naast opnamen van optredens van de Beatles en portretten die duidelijk maken waarom The Beatles een grote invloed hadden op de muziekwereld is een deel van de tentoonstelling ook gewijd aan de zogenaamde Beatlemania die onder meer resulteerde in duizenden gillende en flauwvallende meisjes. Ruim 80 gesigneerde limited edition prints van de Breatles en foto’s uit krantenarchieven van de Beatlemania in de sixties. 

Beatlemania 

Beatlemania bevat foto’s van beroemde fotografen als

  • Philip Townsend
  • Terry O’Neill
  • David Hurn
  • Baron Wolman

en beelden uit de archieven van The Daily Mirror waarvan curator Peter de Raaf een honderdtal selecteerde die ook allemaal als print verkrijgbaar zijn. Een serie kleinformaat prints is tegen een speciale actieprijs verkrijgbaar. 

Fotografieliefhebbers, muziekfanaten & historici

Veel van de geselecteerde foto’s zijn historische documenten. Ze geven een beeld van de Beatle-gekte die vanaf 1963 over de hele wereld wervelde maar ook van de ontwikkeling die de vier jongens uit Liverpool doormaakten in een wereld die razendsnel veranderde. Voor muziekliefhebbers is het een feest der herkenning die de trip van 4 jongens, die eerst recht-toe-recht-aan muziek maakten maar gaandeweg unieke songs creëerden, en onder invloed van LSD, de Maharishi en vrouwen 4 verschillende stijliconen werden.

De fotografen waarvan het werk gepresenteerd wordt zijn inmiddels de groten die de swinging sixties vastgelegd hebben, hetzij in de USA zoals Baron Wolman, de eerste chief photographer van Rolling Stone Magazine, hetzij in de UK zoals Philip Townsend en Robert Withaker. Fotoliefhebbers herkennen de kwaliteit van hun opnamen. 

Mark Engelen

De invloed van The Beatles op tal van vlakken is onmiskenbaar, ook in de fotografie. Dat blijkt ondermeer uit de serie van 12 bijzondere geënsceneerde beelden die de Rotterdamse fotograaf Mark Janssen (nu werkend onder de naam Mark Engelen) maakte op basis van titels van Beatles-nummers. Zij hebben daarom ook een plaats gevonden in deze tentoonstelling. 

Foto: Uit Brits krantenarchief. 
The Beatles op bezoek bij de Maharishi, 1967 © Philip Townsend.

De Fotowerkplaats
Gerrit Verboonstraat 14
3111 GG SCHIEDAM
E-mail
Website

Aanmelden