26 juni 2021 - 27 juni 2021

Landelijk Atelierweekend & raamkunst

Waar: Ateliers in Schiedam
Wanneer:
- Op 26 & 27 juni: Open Ateliers Weekend 
- T/m 27 juni: Raamkunst & Route 
Gratis toegang
Klik hier voor Open Ateliers Weekend  of Raamkunst & Route Plattegrond
Check ook: openateliersschiedam.nl en landelijkatelierweekend.nl

 

 

Ruim 30 ateliers en galeries openen hun deuren tijdens Open Ateliers Schiedam. Het is dé gelegenheid om dan met de kunstenaars persoonlijk kennis te maken en hen aan het werk te zien. Laat je verrassen door de variëteit aan kunstwerken, leer meer over de fascinaties van de kunstenaar, de werkwijze en hoe materiaal wordt gebruikt.

Landelijk Atelier Weekend

In het landelijk atelierweekend van 26 en 27 juni openen kunstenaars hun ateliers en galeries. Het is dé gelegenheid om dan met de kunstenaars persoonlijk kennis te maken en hen aan het werk te zien. Het idee achter Open Ateliers is om bewoners van Schiedam en omgeving op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de beeldend kunstenaars en hun werk.

Extra leuk is dat er tijdens dit weekend een kunstverloting plaatsvindt. Elke kunstenaar selecteert een werk dat meedoet in de verloting en bij Stichting KunstWerkt op de Boterstraat 81 kun je een sticker met nummer ophalen die je vervolgens bij je favoriete kunstwerk kunt plakken. 

Op zondagmiddag 27 juni is de trekking bij Stichting KunstWerkt; alle geplakte nummers doen mee in de loterij dus elke bezoeker heeft evenveel kans om te winnen. Wie weet ga jij straks met een mooi kunstwerk naar huis!Ruim 30 ateliers en galeries openen in het weekend van 26 & 27 juni hun deuren tijdens Open Ateliers Schiedam. Het is dé gelegenheid om dan met de kunstenaars persoonlijk kennis te maken en hen aan het werk te zien. Laat je verrassen door de variëteit aan kunstwerken, leer meer over de fascinaties van de kunstenaar, de werkwijze en hoe materiaal wordt gebruikt. Er valt veel moois te ontdekken! 

Raamkunst

Tijdens Raamkunst worden o.a. foto’s, tekeningen, ruimtelijk werk, keramiek en schilderijen geëxposeerd. Het onderwerp, fantasievol of realistisch, de keuze van het materiaal en de wijze van uitvoeren zorgen voor een interessante route.

Door langs de Raamkunst te lopen en met aandacht te kijken wordt goed duidelijk hoe divers en interessant het werk van deze Schiedamse kunstenaars is. Er valt weer genoeg moois te ontdekken! 

 


Aanmelden