27 april 2019

Koningsdag Schiedam

De oranje schmink, hoeden & brillen mogen vrijdagavond 26 & zaterdag 27 april weer uit de kast. Start je Koningsfeest met een swingende Kingsnight, eet een oranje tompouce, stop voldoende kleingeld in je tas en struin de vrijmarkten in Schiedam Centrum en Schiedam Kethel af.

Koningsnacht

Dansschoenen aan! Ga naar de Kingsnight Edition van 21:00 tot 03:00 uur. Een swingende avond met beats & acts. De Schiedamse horeca zorgen met veel live muziek op Koningsnacht ook voor een feestelijke Oranjenacht.

Koningsdag Schiedam Kethel

Koningsdag Schiedam Centrum

Scoor op de vrijmarkten van het Land van Belofte, Lange Kerkstraat, Broersveld en de Hoogstraat toffe spullen. Loop over de feestelijke oranje loper en zie de vrolijke vlaggetjes gezellig in de wind wapperen. Laat je op de Hoogstraat verrassen door straattheater en voor de allerkleinste zijn er activiteiten van KomKids, dichtbij de entree van de Grote Kerk op de Lange Kerkstraat. Feestelijk shoppen doe je in het centrum waar alle winkels open zijn en de etalages oranje gekleurd, hou de speciale acties in de gaten via de site van Het Centrummanagement.

Muziekprogramma

Ook dit jaar organiseert Het Centrummanagement Live op Straat van 14.00 – 17.00 uur, bij de Beurs Schiedam op de Dam , Tapperij het Weeshuis op de Hoogstraat en de Grote markt treden verschillende bands op.

Live op straat

De Beurs (Korenbeurs)
14:00 uur Bluesopa Cor Roelse
15:00 uur Cejay
16:00 uur Page one

Grote Markt
14:00 uur El Fatso
15:00 uur De B-kant
16:00 uur Boneyard

Het Weeshuis
14:00 uur No Escape
15:00 uur All Rights Reserved (winaars Live Op Straat 2019)
16:00 uur The Legendary Orchestra of Love

Stad vol activiteiten
Verder feesten? Bezoek de podia bij Sjiek, Zaal Beatrix (in de tuin van de Grote Kerk) en de Griekse Taverna Broersveld (podium op de Kloosterplaats).

Voor de laatste update check: schiedamcentrum.nl en de facebookpagina Live op straat en Koningsdagschiedam