Bobby's Dry Gin

Jacobus Alfons, ook wel Bobby voor vrienden en familie, is geboren in Naku Indonesië en emigreerde naar Nederland. Bobby hield erg van Jenever, maar miste de smaak van thuis. Hij combineerde zijn jenever met Indonesische kruiden en specerijen en zonder dat hij het wist, was hij zijn eigen gin aan het ontwerpen (1950).

Bobby & Herman

Bobby’s kleinzoon Sebastiaan ontdekte een oude fles in het huis van zijn moeder. Geïnspireerd door het verhaal over zijn opa en het unieke Indonesische recept, reisde hij af naar Gin City Schiedam.

Daar ontmoette hij distilleerder Herman Jansen. Samen begonnen zij te werken aan het creëren van een nieuwe gin soort, het combineren van de Schiedamse jenever met de Indonesische kruiden en specerijen.

Bobby's Dry Gin

Ingrediënten: Lemongras-Kruidnagel-Koriander-Staartpeper-Kaneelstokjes-Jeneverbes-Rozebottel-Venkel.
Serveertip: Bobby’s Gin, Fever Tree Indian Tonic, sinaasappel en kruidnagel.