Molen De Noord

De huidige Molen De Noord is gebouwd in 1803. Maar al aan het begin van de 15e eeuw wordt voor het eerst melding gemaakt van een molen op deze plaats. Het vermoeden bestaat dat deze molen, een houten standermolen, rond 1400 is gebouwd.

   

Hoogste molen ter wereld

Van de 6 oorspronkelijke ‘Schiedamse Reuzen’ behoort Molen De Noord met 33,3 meter tot één van de hoogste van de wereld.

Historie

In 1707 wordt de houten molen door een stenen molen vervangen. Een eeuw later blijkt de molen te klein te zijn. Hij vangt te weinig wind over de groeiende stad. De Noord wordt afgebroken en vervolgens dichterbij de waterkant herbouwd. De molen maalt mout voor de branderijen in de stad. In het begin van de 20e eeuw wordt er in de molen veevoeder gemalen en tarwemeel voor de bakkers. 

Restaurant De Noordmolen

Restaurant De Noordmolen is meer dan 35 jaar een begrip in Schiedam en omstreken. Het is een unieke gelegenheid die faam geniet tot ver over de grenzen. 

Je kunt hier heerlijk lunchen of dineren. In deze originele, nog werkende molen, geniet je van Frans-Nederlandse gerechten in een ongedwongen ambiance. 

Op de eerste verdieping is een zaal beschikbaar, die uitstekend geschikt is voor een besloten lunch of diner tot 40 personen.

Foto: Paul Sporken

S'DAM TIPT!

Molen de Walvisch

Molen de Walvisch

Molen De Vrijheid

Molen De Vrijheid

Molen De Nolet

Molen De Nolet