Theatergezelschap De Stokerij Schiedam

De Stokerij is een theatergezelschap, opgericht door Koen Wouterse, Yorick Zwart en Anne Rats. Vanuit hun thuisstad Schiedam maken zij theater dat middenin het leven staat: met en tussen het publiek, zichtbaar in en betrokken bij de samenleving.

Uit het leven gegrepen en actueel

Openheid en betrokkenheid zijn de speerpunten in de repertoirekeuze van De Stokerij en hun manier van werken. De Stokerij wil ervoor zorgen dat het publiek de vertrouwde afstand van de pluche stoelen tot het toneel niet meer voelt: toeschouwers worden geplaatst tussen de spelers, of de spelers mengen zich met de toeschouwers. De thema’s en onderwerpen zijn uit het leven gegrepen, en altijd actueel.

De Stokerij maakt veel èn diverse voorstellingen voor een breed publiek. Van de ervaren toneelliefhebber, tot de onwennige scholier. Van de toevallige passant, tot de vaste Stokerijbezoeker.

Populaire voorstellingen

Elk seizoen maakt het gezelschap nieuwe (reis)producties voor de kleine en de grote zaal, en stadsspektakels op locatie. Succesvolle en populaire voorstellingen blijft De Stokerij graag spelen, en luistert daarvoor naar de wensen van het publiek.