Rijnmondband

Slagwerk, trompetten, althoorns, baritons, schuiftrombones en sousaphones. Show- & Marchingband Rijnmondband heeft ruim 25 optredens per jaar in binnen- en buitenland.

Sinds 1929

De Rijnmondband is vaak terug te vinden op taptoes in binnen- en buitenland, maar is ook te zien tijdens streetparades, bloemencorso’s en concerten. Ook neemt zij regelmatig deel aan verschillende concoursen en andere wedstrijden om het niveau te behouden dan wel te verhogen. Ook het Wereld Muziek Concours behoort tot één van de uitdagingen voor de Show- en Marchingband.

Al sinds de oprichting in 1929 onder de naam “Harmonie” en in een later stadium na de naamswijziging in 1966 naar “Rijnmondband”, is de vereniging een vernieuwende factor binnen de muziekwereld. De Rijnmondband is constant op zoek naar muzikale en showtechnische grenzen, om die vervolgens weer te overschrijden.

De Engelse stijl en strakke exercitie maken de Rijnmondband samen met haar uniform tot een unieke verschijning. De huidige bezetting, bestaande uit trompetten, saxofoons, trombones, baritons, sousafoons, trommels, bekkens en grote trom, geeft de Rijnmondband een eigen sound welke van afstand te herkennen is.