INTORNO

INTORNO maakt muziektheater en opera in de ruimste zin van het woord.

LIDUINA

INTORNO maakt nieuwe, oorspronkelijke producties en kiest universele en historische thema’s. Hierbij worden liefst ook bijzondere en/of historische locaties gezocht. Voorbeelden hiervan zijn de muziektheatervoorstelling LIDUINA (stadsheilige van Schiedam), de opera Laurentius en de community-art opera ‘De legende van Schoonderloo’.

Hiermee zet INTORNO zich in om vergeten stukjes geschiedenis bij het publiek onder de aandacht te brengen en in een nieuw jasje te gieten.

INTORNO

INTORNO is in 1993 opgericht door Marco Kalkman als ensemble bestaande uit conservatoriumstudenten. De naam INTORNO is gekozen om verschillende redenen. Het is mooi Italiaans en dat is toch dé taal van opera. Er zijn niet voor niets veel aria’s die de naam Intorno in zich hebben. Intorno mia betekent ‘rondom mij’. Marco is producent, muzikaal leider en organisator, kortom de spil van de organisatie. In die zin past de naam INTORNO ook bij de dagelijkse praktijk.

INTORNO heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot producent van opera en muziektheater voor jeugd en volwassenen. Marco werkt hiervoor samen met een netwerk van muzikanten, tekstschrijvers, componisten en andere betrokkenen. De laatste vijf jaar richt INTORNO zich ook sterk op maatschappelijke projecten. Hierbij wordt muziektheater ingezet als middel om een sociaal doel te bereiken (community-art).

De vestigingsplaats is Schiedam. Het vaste podium in eigen beheer is het podiumschip de Fighter in Rotterdam.
Het werkgebied van INTORNO is vooral regio Rotterdam-Rijnmond.