Gregoriaans kerkkoor In Honorem Dei

In Honorem Dei brengt al 130 jaar lang, ter opluistering van de eucharistie in de Basiliek van de H. Liduina en OLV Rozenkrans, de Latijnse zang ten gehore.

Latijnse meerstemmige missen, motetten en het gregoriaans in de propriumgezangen zijn de wisselende gezangen door het kerkelijk jaar heen.

Dit is bijzonder omdat nog maar weinig koren in Nederland deze traditie in de RK koorzang beoefenen. De meerstemmige missen zijn van bekende componisten zoals W.A. Mozart en J. Haydn, maar ook van minder bekende componisten zoals L. Perosi, L. Refice, J. Nieland en vele andere componisten.

Gregoriaans

Het zingen van het gregoriaans wordt door de leden van het koor als een feest ervaren en aspirant koorleden worden door de groep geïnspireerd en geholpen bij het instuderen. Het koor staat onder leiding van de dirigent/organist van de Basiliek, Bas van Houte. Bas van Houte is werkzaam in de Basiliek sinds 2000.

1880

In Honorem Dei is een mannen kerkkoor opgericht in Schiedam op 16 februari 1880. De basiliek van de Heilige Liduina & Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans is de thuisbasis van dit koor. Dit parochieel koor wordt bij hun gregoriaanse & Latijnse gezangen begeleidt door een elektropneumatisch Franssen orgel.

Gregoriaans kerkkoor In Honorem Dei
SCHIEDAM
E-mail
website

Aanmelden