Galerie 158

Galerie 158 is een initiatief van de sociaal bewogen beeldmaker, docent en verbinder Margi Geerlinks. Een proeflab voor tentoonstellingen met steeds wisselende onderwerpen, waarbij de relatie mens - maatschappij centraal staat. Met jonge en oudere kunstenaars uit diverse disciplines.

Margi Geerlinks studeerde fotografie aan Hogeschool Artez en het Sandberg Instituut. Sinds 1997 houdt ze zich bezig met het thema van de jeugd en het verouderingsproces.

Haar werk hangt op prestigieuze (inter)nationale kunstbeurzen en kreeg lovende recensies in onder meer The New York Times en The Guardian. Particulieren en musea, waaronder Museum Voorlinden, de Sir Elton John Collection en de Tony Podesta collection kochten haar werk.

In 2009 bracht zij in de Kunsthal in Rotterdam een hommage aan haar pas overleden galeriehouder Adriaan van der Have. 

In hetzelfde jaar richtte ze De woonkamer van meneer de burgemeester op. Een bijzonder buurthuis om de sociale cohesie in Rotterdam-West te versterken en een initiatief dat veel navolging kreeg.

Margi was fotograaf van de kroniek 'Ma'  van Hugo Borst. Zo verhuisde haar beeld tijdelijk van galerie- en museumwand naar de pagina’s van AD magazine.