Art Gallery Voûte

De collectie hedendaagse kunst van Art Gallery Voûte bestaat uit schilderijen, sculpturen, fotografie en glaskunst. De galerie is gespecialiseerd in bronzen beelden van hoge kwaliteit.

Er worden hoge eisen en een strikt beleid gehanteerd met betrekking tot de kunst die in de collectie wordt aangeboden. De kunstwerken moeten zoveel mogelijk vernieuwend, kleurrijk, levendig en uitdagend zijn.

Openingstijden
Art Gallery Voûte is open op afspraak.

Eclectisch
De stijl van de galerie is eclectisch te noemen. Er wordt bewust gekozen voor een samensmelting van kunststromingen.
Het beleid van de galerie is onafhankelijk, soms tegendraads, ambitieus, innovatief en internationaal.

De galerie zoekt voortdurend naar de parels uit de kunstwereld en legt deze voor aan haar relaties en cliënten. Art Gallery Voûte maakt duidelijke bewuste keuzes én staat open voor diverse stijlen en toont deze.

Kunstenaars & tentoonstellingen
De galerie vertegenwoordigt ongeveer 25 kunstenaars, van lokaal tot buitenlands en van opkomend talent tot wereldberoemd, zoals:

  • Diet Wiegman
  • Joop Polder
  • Walter van Oel
  • De bekende Rotterdamse Anthon Hoornweg, al meer dan 20 jaar verbonden aan de galerie

Zes keer per jaar organiseert de kunstgalerie een groepstentoonstelling. Verder is er deelname aan kunstbeurzen. Art Gallery Voûte creëert een internationaal netwerk van samenwerking met galeries van over de hele wereld.

Holland Art Expo
Sinds 2001 organiseert de galerie de Holland Art Expo. Hiermee promoot de galerie Nederlandse kunstenaars in het buitenland, vaak in samenwerking met Nederlandse bedrijven in het buitenland en Nederlandse Ambassades. Er zijn inmiddels Holland Art Expo's georganiseerd in

  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Doha (Qatar)
  • Mandelieu-la-Napoule (Frankrijk)
  • Ibiza (Spanje)
  • Londen

25 jaar kunstervaring in 2019
Art Gallery Voûte opende haar deuren in 1994 in Rotterdam. In 2001 verhuisde de galerie naar de Grote Markt in het historische centrum van Schiedam, tegenover de Grote- of Sint Janskerk, omringd door bekende culinaire etablissementen en dicht bij het Stedelijk Museum Schiedam, andere musea en het Distillers District.

De galerie wordt sinds 1994 geleid door Edwin Voûte, voormalig jurist bij Deloitte. Annemarie Voûte is in 2005 toegetreden, zij is Gallerina en zorgt voor de creatieve uitdagingen van de galerie. 

Juridisch en fiscaal advies
Art Gallery Voûte volgt de kunstmarkt en de economie op de voet. Een specialiteit is het adviseren van klanten inzake de aanschaf van kunst en/of het opbouwen van een kunstcollectie en de juridische en fiscale aspecten van kunst. Daartoe werkt de galerie samen met juristen en fiscalisten. Ook voor de verkoop van uw kunstwerk kunt u bij de galerie terecht.

Partners
De galerie heeft in de loop der jaren diverse samenwerkingsverbanden gesloten. Enkele van onze partners zijn Brasserie Stadhuis, Sdam (Stichting Promotie Schiedam), Ouwehands Dierenpark, SwinckelS Superior Pilsner en Dick Renses Fotografie.