Error rendering template

Molen De Kameel

Molen De Kameel is met 30,5 meter hoogte tot bovenkant kap geen kleine jongen. Toch oogt de molen bescheiden naast de andere windreuzen die Schiedam nog rijk is.

Dat komt omdat deze moutmolen (oorspronkelijk) tijdens de beginjaren van de jeneverindustrie in 1715 gebouwd is. De behoefte aan mout was toen nog niet zo groot zodat ook de molens konden volstaan met een rank postuur en een kleinere hoogte.

 

Herbouw Molen De Kameel

Molen De Kameel is in 2011 officieel in gebruik genomen. Na jaren van voorbereiding ging op maandag 10 november 2008 de herbouw van deze molen van start.

Molen De Kameel stond tussen 1715 en 1868 vlakbij dit plein en maakte deel uit van zo’n 20 stellingmolens. Deze molens zorgden voor het malen van graan voor de destijds grootschalige Schiedamse jeneverindustrie. De molen is volledig maalvaardig en heeft een aantal publieksfuncties. 

Grot

Opvallend aan De Kameel is ook de zogenaamde grot. Via een halfronde doorgang konden kleine schepen tot in de molen varen om te laden en lossen.

Locatie huren

Zoek je een bijzondere locatie? Je kunt meer dan je denkt met de hoogste molens van de wereld! Van rustig vergaderen tot een spectaculair evenement op grote hoogte.
Check hier de mogelijkheden!

Molen De Kameel is alleen tijdens enkele speciale dagen geopend voor publiek.

S'DAM TIPT!

Molen de Walvisch

Molen de Walvisch

Molen De Vrijheid

Molen De Vrijheid

Molen De Drie Koornbloemen

Molen De Drie Koornbloemen