Error rendering template

B&B De Gusto

Bij Bed & Breakfast De Gusto is het genieten van hedendaagse luxe, verrassend verpakt in een authentiek en geheel gerenoveerd historisch pand in het hart van de jeneverstad van Nederland! Interessante bezienswaardigheden, musea en restaurants liggen op enkele minuten afstand.

Het NS treinstation Schiedam Centrum ligt op 10 minuten loopafstand
Bus-, tram en metrohaltes op 5 minuten loopafstand.
Direct boeken kan via booking.com
Telefonisch boeken kan ook: 0651056220

Alle kamers zijn voorzien van

  • Badkamer met douche en toilet
  • Haardroger
  • Koelkastje
  • Smart-tv 
  • Gratis Wifi
  • Gratis thee en koffie mogelijkheid (Dolce-Gusto) op je kamer

Oorsprong van de naam B&B De Gusto
De in Schiedam opgezette en in 1905 geopende scheepswerf Werf Gusto ontwikkelde zich in de jaren na 1930 met ups & downs tot absolute smaakmaker binnen de specialistische scheepsbouw. De werf Gusto brak telkens weer records met op maat gemaakte baggermaterialen, bruggenbouw, staalconstructies, hoogovens, drijvende kranen, speciale bokken en schepen binnen Nederland en ver daarbuiten.

Eind 50-er begin 60-er jaren van de vorige eeuw begon de werf offshore projecten te bouwen, zoals zelfheffende booreilanden voor grote oliemaatschappijen. De vondst van aardolie in de Noordzee en de stijgende vraag daardoor naar offshore producten speelde Werf Gusto in de kaart. Werf Gusto was er klaar voor!

De werf werd in zeer korte tijd nationaal en internationaal een begrip, zozeer zelfs, dat kort voor de sluiting in 1978 de werf nog een internationale innovatieprijs in de wacht sleepte.

De werf, die in haar bijna 75-jarig bestaan in Schiedam menige crisis overleefde door haar productenpakket tijdig uit te breiden, of in te krimpen, vond begin 70-er jaren haar Waterloo, veroorzaakt door verschillende nadelige economische politieke en bestuurlijke omstandigheden buiten haar invloedssfeer.

Deze geweldige werf was decennia lang een van de belangrijkste werkgevers voor menig Schiedammer en de eigenaars van B&B De Gusto vonden dit een mooi gegeven om de B&B te verbinden met dit stuk historie van de stad Schiedam.