Nolet Distillery

Koninklijke Nolet Distillery, in 1691 opgericht door Joannes Nolet, is van oorsprong een Schiedams familiebedrijf en wordt nu geleid door de 10e en 11e generatie Nolet. Nolet Distillery is één van de oudste familiebedrijven van Nederland en het oudste familiebedrijf binnen de gedistilleerd branche.

Recept in de kluis

De 9 voorvaderen van de huidige generaties gaven van vader op zoon de geheime familierecepten door. In dagboeken tekent elke Nolet nieuwe ideeën en inzichten op. Die dagboeken met de recepturen liggen in een kluis, waarvan per generatie maar één Nolet de sleutel heeft.

Een familielid keurt nog altijd elk distillaat op de smaak en kwaliteit van ons eeuwenlange vakmanschap. Elke fles bewaart het geheim van 11 generaties vakmanschap en uitgekiende recepturen. Geboren in de koperen ketels van Nolet Distillery vinden ze hun weg naar fijnproevers overal ter wereld. De familie Nolet bewaakt al meer dan 325 jaar de smaak en de kwaliteit van alles wat Nolet Distillery verlaat: Ketel One Vodka, KETEL1 Jenever en NOLET’S Gin.

Wodka: Ketel One Vodka, Ketel One Vodka Citroen, Ketel One Vodka Orange.
Jenever: Ketel 1 Jenever, Ketel 1 Matuur.
Gin: NOLET’S Dry Gin Silver, NOLET’S Dry Gin Reserve puur. 

Stellingmolen De Nolet

Een bezoek aan Nolet Distillery in Schiedam is de beste manier om de traditie te beleven. Je wordt ontvangen in de stellingmolen De Nolet, de hoogste molen. Nolet Distillery heeft deze stellingmolen laten bouwen en in 2006 in gebruik genomen. Deze molen maalt geen graan maar wekt elektriciteit op, naar verwachting 250.000 kWh per jaar. In de molen is een ontvangstkamer, een bioscoopzaal en een vergaderruimte ondergebracht.

Het is een moderne energiemolen, vermomd als traditionele molen, maar wel voorzien van de modernste technieken. De wieken hebben een modern aerodynamisch profiel, ontworpen door de TU Delft. In combinatie met een modern hekwerk kan de molen in een rustig tempo fluisterend zijn werk doen.


Nix18