LOOPUYT & CO DISTILLERS

De Loopuyt distilleerderij, oorspronkelijk uit 1772, is weer tot leven gewekt onder de naam P. Loopuyt & Co Distillers. In de zomer van 2013 is de ontwikkeling van Loopuyt Dry Gin gestart.

Er is bijna 6 jaar gewerkt aan het recept om te komen tot het huidige resultaat. Loopuyt gin wordt in Schiedam gestookt door master distiller Jaco van der Leun.

Loopuyt

De naam Loopuyt, behorend aan een achttiende-eeuwse jeneverstoker die zijn producten over de hele wereld verkocht, werd door Jan van Stigt Thans gedeponeerd.

Speakeasy bar

Ter ondersteuning van zijn merk, creëerde Jan zijn eigen Loopuyt Speakeasy bar. Een Speak Easy was in de jaren van drooglegging in Amerika een geheime illegale kroeg waar je niet alleen clandestien whisky kon drinken, maar ook kon gokken of je kon uitleven met dames van plezier.

In de Speakeasy worden nu bartenders opgeleid en kunnen professionele cocktailbartenders uit België, Nederland en Luxemburg deelnemen aan de Loopuyt Fightclub.

Op het Bartenders Boxing Championship wordt gestreden om de kampioenstitels van de Benelux. Er zijn titels te vergeven in verschillende gewichtsklassen, voor mannen én vrouwen. De Loopuyt Fightclub is een initiatief afkomstig van het frisdranken segment van Loopuyt.

Strikte geheimhoudingsplicht!

De geheime Speakeasybar opent ook af en toe zijn deuren voor liefhebbers van Loopuyt. In de dop van sommige flessen Loopuyt, zit een muntje verborgen. Deze token heeft een code en met deze code kun je je aanmelden op de website van Loopuyt voor een bezoek aan de geheime Speakeasybar.

De geheime Loopuyt-bar is in de krochten van een voormalige kruidenopslag. Deze zeer geheime plek, die de oude familie Loopuyt in de 18e eeuw gebruikte voor alles waarvoor oom agent je in de boeien zou slaan, is iets wat je één keer in je leven gezien wil hebben! Voorwaarde van een bezoek aan deze bijzondere locatie is een strikte geheimhoudingsplicht!


Nix18