Ketel One Vodka

Sinds 1691 stookt de familie Nolet in Schiedam jenevers met karakter. Die stook je niet zomaar, die stook je met passie en geduld. KETEL 1 jenever en wodka danken hun naam aan de oudste actieve distilleerketel van Schiedam, ketel nummer 1.

Ketel One Vodka wordt uit louter graan gestookt van Europese tarwe. Het is een zeer aangename wodka met aroma's van witte peper, een hint citrusmintvenkel en honing.

Meesterstoker

Graandistillaten en gelagerde granen-eau-de-vie worden gedistilleerd in deze prachtige authentieke ketel met een inhoud van 3277 liter en in nog 5 originele distilleerketels. Wat er precies in de ketel gebeurt, hangt sterk af van het vuur eronder. Is het vuur te laag, dan komt het distilleerproces niet op gang. Maar bij een te hoog vuur verdwijnen de aroma's die KETEL 1 zo bijzonder maken. Het stoken van het vuur is dan ook een secuur werk dat voortdurende aandacht vraagt. Dit wordt daarom alleen toevertrouwd aan onze meesterstoker.

Koninklijke Nolet Distillery

Koninklijke Nolet Distillery, in 1691 opgericht door Joannes Nolet, is van oorsprong een Schiedams familiebedrijf en wordt nu geleid door de 10e en 11e generatie Nolet. Nolet Distillery is één van de oudste familiebedrijven van Nederland en het oudste familiebedrijf binnen de gedistilleerd branche.

Elke fles bewaart het geheim van 11 generaties vakmanschap en uitgekiende recepturen. Geboren in de koperen ketels van Nolet Distillery vinden de dranken hun weg naar fijnproevers overal ter wereld.
Nolet Distillery maakt wodka, jenever en gin.

Wodka: Ketel One Vodka, Ketel One Vodka Citroen, Ketel One Vodka Orange.
Jenever: Ketel 1 Jenever, Ketel 1 Matuur.
Gin: NOLET’S Dry Gin Silver, NOLET’S Dry Gin Reserve puur.