Ketel 1 Jenever

Sinds 1691 stookt de familie Nolet in Schiedam jenevers met karakter. KETEL 1 jenever dankt zijn naam aan de oudste actieve distilleerketel van Schiedam, ketel nummer 1.

KETEL 1 Jenever

In deze prachtige authentieke ketel met een inhoud van 3277 liter en in nog 5 originele distilleerketels worden hoogwaardige grondstoffen, waaronder jeneverbessen en kruiden, gestookt ter verkrijging van deze Schiedamse ambachtelijke graanjenever. Een van de belangrijkste ingrediënten is granen-eau-de-vie. Deze wordt onder andere gestookt uit geselecteerde tarwe en rogge en vervolgens op onze zolders langdurig gerijpt in eikenhouten vaten.

Door het ambachtelijk stookproces, waarbij vakmanschap van het grootste belang is, ontstaat een bijzonder zuivere, en zachte graanjenever, die door dit unieke proces beperkt leverbaar is en een wat hoger prijsniveau heeft. Na een ruime rustperiode wordt de KETEL 1 op fles gebracht.

KETEL 1 Matuur

De kern is een speciale blend van hout gelagerde granen-eau-de-viejeneverbessen en kruiden. Die krijgt alle tijd om in fusten van eikenhout tot volle wasdom te komen. Het resultaat proef je terug in de gerijpte graanjenever die zich KETEL 1 Matuur mag noemen. Eigenzinnig van karakter en daarom niet onbeperkt leverbaar.

Koninklijke Nolet Distillery

Koninklijke Nolet Distillery, in 1691 opgericht door Joannes Nolet, is van oorsprong een Schiedams familiebedrijf en wordt nu geleid door de 10e en 11e generatie Nolet. Nolet Distillery is één van de oudste familiebedrijven van Nederland en het oudste familiebedrijf binnen de gedistilleerd branche.

Elke fles bewaart het geheim van 11 generaties vakmanschap en uitgekiende recepturen. Geboren in de koperen ketels van Nolet Distillery vinden de dranken hun weg naar fijnproevers overal ter wereld.
Nolet Distillery maakt wodka, jenever en gin.

Wodka: Ketel One Vodka, Ketel One Vodka Citroen, Ketel One Vodka Orange.
Jenever: Ketel 1 Jenever, Ketel 1 Matuur.
Gin: NOLET’S Dry Gin Silver, NOLET’S Dry Gin Reserve puur. 


Nix18