CATZ® Dry Gin

CATZ® Dry Gin is een nieuwe gin die een oud-Hollands merk weer tot leven wekt. Een Nederlandse gin, uitzonderlijk aromatisch en veelzijdig, krachtig en gebalanceerd.

Palet van bijzondere botanicals

Een gin die klassieke aspecten op geheel eigen wijze laat overlopen in een eigen palet van bijzondere botanicals. Deze gin is in de afgelopen jaren in alle rust ontwikkeld. Er zijn geen concessies gedaan aan de uiteindelijke kwaliteit.

Door de individuele distillatie in koperen ketels komt de smaak van elk botanical optimaal tot zijn recht. Afzonderlijk zijn alle botanicals zeer goed terug te proeven maar gezamenlijk ontstaan complexe lagen met nieuwe smaken. Daardoor is CATZ® Dry Gin toegankelijk voor de beginnende gin-drinker en tegelijk een gin vol complexiteiten voor de liefhebber.

Proefnotitie

De gin is fris en lichtzoet in de neus: vanille, sinaasappel en jeneverbes met een hint van Earl Grey-thee en een licht zilt aroma van engelwortel. In de mond geeft de gin langzaam de smaken prijs: eerst tonen van bergamot, koriander en jeneverbes.

Daarna volgen zoete en kruidige tonen van citrus, romige vanille en kaneel met een licht peperige finish waar kardemom subtiel in terugkomt. De nasmaak is zeer lang, waarbij zachte tonen van zoete citrus, jeneverbes en een hint van anijs een terugblik geven op het rijke palet van CATZ® Dry Gin.

Ingrediënten: Vanille-Sinaasappel-Jeneverbes-Earl Grey thee-Engelwortel-Bergamot-Koriander-Citrus-Kaneel-Anijs.
Serveertip: Limoen over de glasrand wrijven, CATZ Dry Gin, Premium tonic, roerstaafje van zoethout.

 


Nix18