Boompjes Genever

Distilleerderij Onder de Boompjes stamt uit 1658 en is daarmee de op één na oudste distilleerderij van Nederland. Alle distillaten worden uitsluitend met verse en natuurlijke ingrediënten onder eigen dak gestookt en gebotteld.

Boompjes Genever

Boompjes Genever is authentieke jonge jenever. Deze wordt met 10% moutwijn, rogge, mout en maïs gemaakt. De wet schrijft voor dat jonge jenever minimaal 1,5% en maximaal 15% moutwijn heeft. Boompjes Genever heeft 10% moutwijn en dat is een flinke dosis moutwijn-actie in je cocktails en mixed drinks, maar ook als borrel.

Onder de Boompjes maakt deze moutwijn zelf in de distilleerderij en is 3 maal gedistilleerd tot 70% alcohol, hierdoor blijft er nog een beetje roggemout karakter over. Naast de moutwijn is er een esprit gedistilleerd van 6 botanicals. Natuurlijk jeneverbes, maar ook vanille, lavendel, zoethout, korianderzaad en engelwortel.

Boompjes Old Dutch

Boompjes Old Dutch is de originele oude Jenever uit de collectie. Gemaakt op basis van 20% moutwijn (de sleutel tot elke jenever). Iedere oude jenever moet minimaal 15% en maximaal 25% moutwijn bevatten, gelagerd of ongelagerd. Deze is 3 jaar gelagerd en heeft geen karamel kleuring of kunstmatige smaakstoffen. Rechtstreeks van het vat en zorgvuldig geblend met verse mandarijn schillen en jeneverbessen.

Onder de Boompjes maakt deze moutwijn zelf in de distilleerderij uit 3 maal gestookte moutrogge beslag. Vervolgens 3 jaar op Amerikaanse Bourbon vaten gelagerd zodat hij een tikkeltje vanille en hout meekrijgt.

Boompjes Korenwijn

Boompjes Korenwijn is 4 jaar barrel-aged Korenwijn. Deze korenwijn is gemaakt met 60% moutwijn. De wet schrijft voor dat korenwijn minimaal 51% moutwijn heeft, Onder de Boompjes gebruikt 60% moutwijn voor een extra stevige mout-kick voor cocktails, mixed drinks of gewoon als borreltje.

Onder de Boompjes maakt deze moutwijn zelf in de distilleerderij uit 3 maal gestookte roggemoutmaïs beslag en vervolgens 4 jaar gelagerd op Amerikaanse Bourbon vaten. Naast de moutwijn is er een esprit gedistilleerd van 7 kruiden en fruitsoorten namelijk vanille, lavendel, koriander zaad, engelwortel, zoethout en natuurlijk jeneverbes.

Boompjes Maltwine Genever

Boompjes Maltwine Genever is het kroonjuweel van de jenevercollectie. De Maltwine Genever is gemaakt van 100% moutwijn, dat betekent dat er in deze jenever geen druppel graanalcohol te vinden is.
Om deze Maltwine Genever te maken wordt rogge, mout en maïs gefermenteerd. Vervolgens wordt deze mash 3 keer gedistilleerd en gelagerd op Amerikaans eiken voor zo'n 4 jaar. Dit wordt geblend met een esprit van mandarijn schillen en jeneverbes.

Distilleerderij Onder de Boompjes

Distilleerderij Onder de Boompjes stamt uit 1658 en is daarmee de op één na oudste distilleerderij van Nederland. Alle distillaten worden uitsluitend met verse en natuurlijke ingrediënten onder eigen dak gestookt en gebotteld.
Onder de Boompjes maakt 4 soorten jenever, 2 gins en een wodka.

Gin: Sylvius Dry Gin, Gin & Jonnie - GastroGin.
Jenever: Boompjes Genever, Boompjes Maltwine Genever, Boompjes Old Dutch, Boompjes Korenwijn.
Wodka: Oseven Vodka.

 


Nix18

Boompjes Genever
SCHIEDAM
website

Aanmelden