Schiedam West

Schiedam West, grenzend aan Vlaardingen, kent grote verschillen tussen de buurten en deze zijn zichtbaar in de woningbouw en het stratenplan. De Burgemeester Knappertlaan vormt de scheidslijn.

De grotere en vrijstaande woningen en brede, boomrijke straten bevinden zich in het zuidelijke deel. Ook het Volkspark en het Julianapark liggen hier. In het noordelijke deel bevinden zich meer kleinere eengezinswoningen en boven- en benedenwoningen. In West zijn diverse basisscholen aanwezig.

Activiteiten in de buurt

In Schiedam West worden veel activiteiten georganiseerd. Ieder jaar wordt een wijkjaarprogramma samengesteld waarin de bewonersgroepen onder andere opfleur- en opruimactiviteiten, buurt- en straatfeesten, Koninginnedag, Halloween, Sinterklaas en Kerst organiseren. Diverse speelplekken zijn en worden opgeknapt.

Oranjeburgh

Op de plek van het voormalige Vlietland Ziekenhuis verrijst de nieuwe wijk Oranjeburgh, als onderdeel van het statige Oranjekwartier. In Oranjeburgh bouw je op eigen kavel en onder eigen regie. Beslis zelf over ontwerp, budget en partijen die gaan helpen de ideale woning te realiseren. Er is ruimte voor vrijstaande villa’s, twee-onder-een-kap woningen, geschakelde herenhuizen en een tweetal kleinschalige appartementengebouwen

Op deze bijzondere locatie komen 62 kavels waarvan er 36 bestemd zijn voor particulier opdrachtgeverschap. De woningen op de overige kavels worden door een projectontwikkelaar gerealiseerd. In totaal komen er 18 vrijstaande woningen, 22 twee-onder-een-kapwoningen en 19 rijwoningen verdeeld over een drietal kleine woonblokken. Eveneens kleinschalig is het tweetal woongebouwen variërend van vier tot zes bouwlagen met in totaal 26 appartementen.

Bereikbaarheid

Schiedam-West is goed bereikbaar met de bus. De metrostations Vijfsluizen en Troelstralaan liggen aan de randen van de wijk waardoor ook Rotterdam binnen enkele minuten bereikbaar is.

Bewoners

In West wonen 11.065 mensen in 5.290 woningen.

Cultuurscouts

De cultuurscouts zijn actief om kunst en cultuur voor en door bewoners te stimuleren. De cultuurscout wekt kunst in de wijk tot leven en brengt leven in de wijk met kunst. Wil je ook ‘iets’ doen met kunst en cultuur in de wijk? Neem dan contact op met de cultuurscouts.

Schiedam West
SCHIEDAM
website

Aanmelden