Groenoord

Groenoord is ideaal wonen voor gezinnen met kinderen. Naast kinderopvangcentra en basisscholen, bevindt zich in de wijk ook het Stedelijk Gymnasium Schiedam. In het grote Beatrixpark is een gezellige kinderboerderij en speeltuin Fort Drakensteijn. In het Oreliopark staan leuke speeltoestellen en kunnen kinderen lekker voetballen in het Cruyffvoetbalveldje. Fietsers, wandelaars en hardlopers kunnen heerlijk sporten in het aangrenzende Midden-Delfland.

Het nieuwe Vlietland Ziekenhuis ligt op loop- of fietsafstand voor de inwoners van Groenoord. Voor de dagelijkse medische hulp zijn er op diverse plekken in de wijk huisartsen, tandartsen, apotheken en fysiotherapeuten.

Sauna- en sportfaciliteiten
Verspreid over de wijk liggen diverse sauna- en sportfaciliteiten. In Thermen Holiday Schiedam kun je genieten van sauna, massages en schoonheidsbehandelingen. Het naastgelegen Sport- en Recreatiebad Groenoord heeft verschillende zwembaden en een klein buitenbad met zonneweide. Sporters kunnen ook terecht in het fitnesscentrum Health City. Verder is er een bowlingcentrum waar iedereen zich altijd vermaakt. Middenin Groenoord is ook nog een kleinere sauna: Sauna Groenoord.

Op fietsafstand ligt Sporthal Margriet, waar grotere regionale of landelijke sportevenementen worden gehouden, en het Hargapark waar tal van voetbal-, cricket- en hockeyverenigingen hun eigen velden hebben.

Winkels in de buurt
Groenoord kent twee gezellige buurtwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen: De Kethel en de Contrabas. Het grote winkelcentrum Hof van Spaland met een breed scala van winkels, ligt aan de rand van Groenoord naast het Bachplein. Hier kun je gratis parkeren.

Bereikbaarheid
Groenoord is uitstekend bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Vanaf de rijksweg A20 rijd je via de afslag Schiedam-Noord direct Groenoord in en uit. Ook met de bus en de tram is de wijk goed bereikbaar. Binnen vijftien minuten ben je in hartje Rotterdam. De tram passeert ook NS-stations Schiedam-Nieuwland en Schiedam-Centrum. Vliegveld Zestienhoven ligt op vijftien minuten rijden vanaf Groenoord.

Bewoners
In Groenoord wonen 8.807 inwoners in ongeveer 5.000 woningen. In Groenoord wonen veel gezinnen en, in vergelijking met andere wijken, veel ouderen.

 

Groenoord
SCHIEDAM
website

Aanmelden