SCYE010

Het voormalige pand van Milieudienst DCMR aan de 's-Gravelandseweg in het centrum van Schiedam wordt omgeturnd tot woongebouw met zo'n 220 appartementen. Het project heet SCYE010, verwijzend naar het vroegere Schiedam. Inmiddels is de renovatie zover gevorderd, dat de verhuur in maart/april 2021 van start kan gaan. De studios worden in september/oktober opgeleverd.
Inschrijven kan via de website.

Woonwensen

In het pand komen tal van voorzieningen die aansluiten op de woonwensen van de toekomstige bewoners. Denk aan een gym, café, fietsenmaker en een bakker. In het pand komen verschillende typen woningen zoals woon-werk-appartementen, tuinwoningen en terraswoningen. 

Transformatie

Het voormalige DCMR kantoor aan de ’s-Gravenlandseweg in Schiedam is een echt jaren 70 gebouw, met kenmerkende horizontale raampartijen en metselwerk borstweringen. Het gebouw staat al jaren leeg. Na de transformatie komen er huurwoningen in voor starters, maar ook voor kenniswerkers die willen woonpromoveren in de stad.

Door de bestaande kolomstructuur zijn de verdiepingen flexibel indeelbaar en dankzij de bestaande grote verdiepingshoogte krijgen de woningen straks een royale vrije hoogte van drie meter. Dit type loftwoningen is een nieuw woonproduct voor het centrum van Schiedam, en zal daarmee een echte kwaliteitsimpuls geven aan de stad.

Nieuwe gevel

Het bestaande gebouw zal worden gestript en voorzien van nieuwe gevels in een combinatie van rijk gedetailleerd metselwerk afgewisseld met hoogwaardig bewerkt aluminium. De gevel aan de ’s Gravelandseweg is ontworpen als formele stadsgevel, die reageert op de schaal en maat van de omgeving.

De oorspronkelijke vierdeling is hier behouden, net als het trapsgewijs aflopen richting de binnenstad. Subtiele variaties in de gevelcompositie benadrukken de individuele woningen. De gevel aan het ’s Graveland is ontworpen als informele woongevel, met uitkragende balkons en veel groen. 

SCYE010
's-Gravelandseweg
SCHIEDAM
website

Aanmelden