In de Buurttuin

‘In de Buurttuin’ wordt een gezellige buurt waar je je vrij en veilig voelt. Alles is lekker ruim opgezet met veel groen tussen de huizen en lage appartementengebouwen.

De locatie van dit nieuwbouwproject is in de wijk Nieuwland tussen de Parkweg, de Burg. Van Haarenlaan en Joop den Uyllaan.

In de Buurttuin ligt middenin Schiedam, tussen de gezellige historische binnenstad en het mooie Beatrixpark met o.a. speeltuin Drakensteijn.

Wat fijn is, is dat je nieuw woont maar direct meelift op alles wat al aanwezig is in de buurt. The best of both worlds.

Met de metro ben je vanaf station Parkweg in een paar haltes in Rotterdam Centrum. Je rijdt in 3 minuten de A20 en A4 op en de winkels, sportvoorzieningen en het park zijn op loopafstand.

Kortom, In de Buurttuin woon je heerlijk rustig, nieuw én met de dynamiek van de stad heel dichtbij.

Eengezinswoningen en appartementen
Er komen zowel kleinschalige appartementengebouwen als eengezinswoningen. Koop en huur. De verkoop van de eerste fase met eengezinswoningen zal plaatsvinden in het 4e kwartaal van 2020. De oplevering staat gepland in de zomer van 2022.
Heb je interesse voor de koopwoningen of vrije sector huurappartementen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de website.

De nieuwe buurt krijgt een groene uitstraling met ruimte voor bomen, planten en hagen. Naast de privétuinen voor de bewoners worden er samen met de buurtbewoners zes gezamenlijke tuinen aangelegd, waar bewoners elkaar ontmoeten om samen te ontspannen en te spelen. Deze kleinschalige groenplekken vormen samen een gezellige buurttuin.

48 koopwoningen in 4 fasen
Fase A: 12 eengezinswoningen
Fase B: 7 eengezinswoningen
Fase C: 10 eengezinswoningen
Fase D: 19 eengezinswoningen

Daarnaast worden er 45 vrije sector huurappartementen gebouwd.
De oplevering staat eveneens gepland in de zomer van 2022.
Kijk voor de fasering op de website

Meedenken en meedoen
In de Buurttuin wordt een gezellige buurt waar je je vrij en veilig voelt. Alles is lekker ruim opgezet met veel groen tussen de huizen en lage appartementengebouwen. Achter de huizen liggen fijne tuinen schuil en voor de deur loopt een brede stoep. Ook de straat is breed en in de binnenhoven komen speelplekken voor de allerkleinsten en iets oudere kinderen.

De inrichting van de groene binnenhoven wil projectontwikkelaar Van Wijnen samen met de toekomstige bewoners doen. Hoe denk jij over groen, speeltoestellen, een moestuin, natuurtuin, jeu-de-boulesbaan of een plek om te barbecueën? Wat zou je graag terugzien in de openbare ruimte in het nieuw te ontwikkelen gebied? Wat vind je passende kunst voor de gevels van de nieuwe appartementencomplexen?

Van Wijnen vindt het belangrijk dat In de Buurttuin straks goed aansluit bij het bestaande deel van de wijk: “Om te zorgen dat het één geheel wordt, pakken we de openbare ruimte in beide delen aan. Daarom vragen we ook jouw mening over de openbare ruimte in het bestaande straten rondom basisschool Het Startblok. Wat kan er volgens jou anders? Al jouw ideeën en suggesties zijn welkom en helpen ons om de buurt nóg mooier en beter te maken."

Schrijf je in
Na de zomer van 2020 wil de projectontwikkelaar met de buurt en de toekomstige bewoners in gesprek.
Interesse om mee te denken? Schrijf je dan in via www.meedoenindebuurttuin.nl, je krijgt dan telkens de laatste update.