Dirkzwager Schiedam

Op het Dirkzwagerterrein in het centrum van Schiedam worden zo’n 120 nieuwe woningen gebouwd. Ook de monumenten krijgen nieuwe invullingen, variërend van boetiekhotel tot distillateur, van appartement tot restaurant.

Schiereiland

Dirkzwager Schiedam ligt heerlijk aan het water op een schiereiland in het historische centrum. En dat heeft zo zijn voordelen. Aan de ene kant is het lekker rustig en besloten. Aan de andere kant is de buurt toch verbonden met de stad. Al helemaal omdat er 3 stations op loopafstand liggen: metro, tram en trein. Makkelijk bereikbaar. Naast de molens, de fraaie monumenten, de kades, de pakhuizen en de gezellige straatjes en steegjes komen appartementen, veel hof- en eengezinswoningen en een aantal herenhuizen en kadewoningen. De woningen worden afgestemd op de omgeving, met oog voor historie en een stoere, industriële uitstraling voor jongeren, gezinnen en ondernemers. 

Het Dirkzwagerterrein wordt in 4 fasen bebouwd. Nu worden er in fase 1 26 herenhuizen gebouwd, variërend van circa 120 tot 194 m² in 3 en 4 woonlagen met namen als Bobbie, Dirk, Maarten en Jules. In fase 2 wordt een grote verscheidenheid aan woningen gebouwd. Zoals royale appartementen, ruime herenhuizen en woningen gelegen aan een gezellig hofje. Ook op de locatie van Fase 3 is een hoop gebeurd. Hier heeft Delete sloopwerken de panden aan de Noordvest gesloopt. Het karakteristieke pand op de hoek van de Noordvest grenzend aan het Groenweegje zal blijven staan, dit wordt straks een sfeervol hotel. De rijke historie van het Dirkzwagerterrein zie je niet alleen terug boven de grond maar ook zeker onder de grond. Na de eerdere archeologische opgravingen bij Fase 1 wordt er ook op de locaties van Fase 2 en 3 archeologisch onderzoek gedaan.

Fase 1 

Fase 1 langs de Schie en het plein Sint-Joris
In fase 1 is er hard gewerkt en op 7 juni jl. zijn de eerste woningen van fase 1 feestelijk opleverd. Wethouder Antoinette Laan overhandigde symbolisch de sleutel aan de eerste koper. 

Inmiddels is ook gestart met de inrichting van het binnenterrein van fase 1 waar de parkeerplaatsen voor de kopers komen. De fraaie gebakken klinkers zijn besteld, en met de halfverharding krijgt het terrein binnenkort een groene uitstraling. Ook de waterberging wordt aangebracht waarmee zo’n 30 m3 regenwater kan worden opgevangen en het riool in tijden van hevige regenval wordt ontlast. In de lente komen alle beplanting en bomen in de voortuinen, langs de hekwerken van het binnenterrein en in de boomperken. In de gevels zijn nestkasten aangebracht.

Fase 2a

Op vrijdag 13 oktober 2023  gaat fase 2A in de verkoop. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur ben je van harte welkom in de Drilschuur aan 't Groenweegje 7, te Schiedam. Hier kun je de geprinte brochure, prijslijst en inschrijfprocedure ophalen en uiteraard al je vragen aan het verkoopteam stellen. 
Tot 13 oktober 12:00 uur kun je nog deelnemen aan de pre-sale, waarbij je je bouwnummervoorkeur(en) door kunt geven. Hiermee geniet je een voorrang tijdens de toewijzing mocht je je bij de start verkoop definitief in willen schrijven voor een of meerdere woningen in Dirkzwager. 

Maak je voorkeur bekend 
We zijn benieuwd naar welk bouwnummer jouw voorkeur uitgaat. Laat het ons weten via deze link, log in op je account (of maak er een aan) en vul de bouwnummers op volgorde van jouw voorkeur in onder 'Mijn Woning’. Klik vervolgens op de knop ‘bijwerken'.  

Prijsindicatie  
De 2-laags hofwoningen hebben tijdens de start verkoop een koopsom tussen de € 390.000,- en € 425.000,- v.o.n.  
Voor de 3-laags herenhuizen met een beukmaat van 5.10 meter ligt deze prijsrange tussen de € 480.000 - € 590.000,- v.o.n.  
Alle prijsranges vind je voor ieder woningtype in de woningselector

Interesse? Check de website en volg alle nieuwtjes op facebook en instagram.

 

S'DAM TIPT!

Make Your Own Gin

Make Your Own Gin

Welkom nieuwe S'dam bewoner

Welkom nieuwe S'dam bewoner

Rondvaarten Fluisterboot

Rondvaarten Fluisterboot