Dirkzwager Schiedam

Op het Dirkzwagerterrein in het centrum van Schiedam worden zo’n 120 nieuwe woningen gebouwd. Ook de monumenten krijgen nieuwe invullingen, variërend van boektiekhotel tot distillateur, van appartement tot restaurant.

Schiereiland

Dirkzwager Schiedam ligt heerlijk aan het water op een schiereiland in het historische centrum. En dat heeft zo zijn voordelen. Aan de ene kant is het lekker rustig en besloten. Aan de andere kant is de buurt toch verbonden met de stad. Al helemaal omdat er 3 stations op loopafstand liggen: metro, tram en trein. Makkelijk bereikbaar. Naast de molens, de fraaie monumenten, de kades, de pakhuizen en de gezellige straatjes en steegjes komen appartementen, veel hof- en eengezinswoningen en een aantal herenhuizen en kadewoningen. De woningen worden afgestemd op de omgeving, met oog voor historie en een stoere, industriële uitstraling voor jongeren, gezinnen en ondernemers. 

Het Dirkzwagerterrein wordt in 4 fasen bebouwd. Nu worden er in fase 1 26 herenhuizen gebouwd, variërend van circa 120 tot 194 m² in 3 en 4 woonlagen met namen als Bobbie, Dirk, Maarten en Jules. Op de locatie van Fase 2 is Kruiswijk druk bezig met het slopen van de bestaande gebouwen. Ook op de locatie van Fase 3 is een hoop gebeurd. Hier heeft Delete sloopwerken de panden aan de Noordvest gesloopt. Het karakteristieke pand op de hoek van de Noordvest grenzend aan het Groenweegje zal blijven staan, dit wordt straks een sfeervol hotel. De rijke historie van het Dirkzwagerterrein zie je niet alleen terug boven de grond maar ook zeker onder de grond. Na de eerdere archeologische opgravingen bij Fase 1 wordt er ook op de locaties van Fase 2 en 3 archeologisch onderzoek gedaan.

In fase 2 wordt een grote verscheidenheid aan woningen gebouwd. Zoals royale appartementen, ruime herenhuizen en woningen gelegen aan een gezellig hofje. Eind 2022 hoopt Van Wijnen te kunnen starten met de verkoop van de eerste deelfase. De overige woningen volgen in het eerste kwartaal van 2023.

Interesse? Check de website en volg alle nieuwtjes op facebook en instagram.

 

S'DAM TIPT!

un-BEE-lievable Distillers Workshop

un-BEE-lievable Distillers Workshop

UURTJE S'DAM

UURTJE S'DAM

Rondvaarten Fluisterboot

Rondvaarten Fluisterboot