Connor Klein

In het weekend is hij met z’n surfboard op het water te vinden. Doordeweeks maakt hij de lekkerste chocolade in het atelier aan de Lange Haven. Connor Klein is chocolatier bij De Bonte Koe Chocolade.

Connor is geboren op de Westvest, opgegroeid aan de Lange Haven en nog maar kort geleden verhuisd naar een voormalige branderij aan de Boterstraat. De Bonte Koe heeft twee vestigingen in Rotterdam en een 3e vestiging, het kloppend hart, in Schiedam. De stad waar het 25 jaar geleden allemaal begon.

Insider tips van Connor Klein

Ik ben een S’DAMBASSADEUR
“Stiekem ben ik een S’DAMBASSADEUR. Ik merk dat ik Schiedam steeds meer promoot. Zeker als mensen niet weten wat Schiedam is of waar Schiedam voor staat. Het is wel duidelijk bij iedereen dat het echt een leuke omgeving aan het worden is. Als ik vrienden de binnenstad laat zien, met de prachtige zonsondergang met groene parkieten die overvliegen, weten ze niet wat ze zien.” 

25 jaar Schiedam
“Momenteel zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor Pasen. We hebben en nieuwe pistache paasei met een ganache vulling. Maar natuurlijk ook de klassiekers als een vlinderei en een rozenei. De Bonte Koe heeft alles te danken aan Schiedam. Het is door Schiedam dat we zo hebben kunnen groeien. Door de vaste achterban. Zij weten precies wanneer de Gluhwein bonbon uit komt en hoe elk doosje gevuld kan worden.”

Favoriete plek
“Schiedam heeft veel onontdekte dakterrassen. Ook De Bonte Koe heeft er één. Als het druk is in de winkel en er vrienden langs komen, praten we hier graag even bij.”

Gouden tip voor S’DAM-bezoekers
“Lucas is mijn favoriete kroeg in Schiedam. Voor lekkere koffie ga je naar de bibliotheek in De Korenbeurs. Ook de molen waar je meel kunt halen, is een echte aanrader.”

Typisch Schiedam
“Schiedam kan heel ruig zijn. Het contrast tussen verschillende werelden is groot. Ik bezocht laatst de tentoonstelling van Geert Mul in Stedelijk Museum Schiedam. Binnen is alles netjes en is iedereen vriendelijk. Dan stap je naar buiten en kom je een Schiedammer tegen met een halve liter bier in z’n hand. En hij groet je ook nog. Dat maakt Schiedam heel tof.”

Kansen voor Schiedam
“Mensen denken dat Schiedam ver weg is. Binnen een kwartier sta je in Kralingen. Er komen steeds meer mensen naar het M4H-gebied in Rotterdam. Voorheen was het een grijs gebied waar je mensen doorheen moest trekken om naar Schiedam te komen. Als dat erbij betrokken wordt, is de afstand nóg korter. Dan loopt het in elkaar over.