19 februari 2023 - 2 april 2023

uit mijn hoofd | aldo hoeben

Waar: Lange Haven 74
Wanneer: Van 19 februari t/m 2 april
Hoe laat: Di t/m zo van 11 - 17 u

Check de website

In de expositie 'Uit Mijn Hoofd' laat Aldo Hoeben een selectie van zijn diverse werk zien. Hij maakt zijn werk meestal locatie-specifiek en/of speciaal voor een thematische expositie of festival, en het is dan ook zeldzaam dat er meerdere werken van zijn hand op één locatie te zien zijn.  

 

Aldo Hoeben

Aldo Hoeben (1975) is beeldend kunstenaar die lichtkunst-installaties, interventies en beelden ontwerpt. Door zijn achtergrond als ontwerper en software ontwikkelaar zit in zijn werk altijd een technologische component. Afgelopen december nam hij tegelijkertijd deel aan het Winterlicht festival met 'Een Sprong Konijnen' en het Schiedam Opgelicht project van het Stedelijk Museum Schiedam met zijn interactieve projectie 'Trekvaart' op de Korenbeurs. 

Vriendenfles

Voor de Vriendenfles heeft Aldo zich verdiept in nieuwe digitale technieken. Een deel van het ontwerp is tot stand gekomen door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie, waardoor het mogelijk werd om niet één etiket te ontwerpen maar een hele serie; Ieder etiket in de 19e serie Vriendenflessen is zo uniek als een sneeuwvlok. Bovendien voegt de kunstenaar met augmented reality nog een visuele laag toe aan ieder etiket.  
Naar aanleiding van de opdracht voor het etiket van de Vriendenfles heeft het Nationaal Jenevermuseum Aldo de kans gegeven om een expositie in te richten.  

 

S'DAM TIPT!

Jeneverfestival 2023

Jeneverfestival 2023

Panorama Schiedam

Panorama Schiedam

IDDF2025

IDDF2025

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden