11 juni 2021 - 4 juli 2021

Toch maar mooi gemaakt, pop-up expo Stedelijk Museum Schiedam

Waar: Stichting KunstWerkt, Boterstraat 81
Wanneer: Van 11 juni t/m 4juli
Hoe laat: Vr t/m zo van 13 - 17 u
Gratis tickets via deze link of de website van Stichting KunstWerkt

 

Ze kwamen soms tijdelijk naar Schiedam, bleven plakken en willen nooit meer weg, wonen er al hun hele leven of pendelen tussen Schiedam en elders. Ze koesteren zowel de stad als het museum, waar ze soms exposeerden of als kind onder de indruk raakten van Karel Appel.  

In deze pop-up tentoonstelling laat het Stedelijk Museum Schiedam je kennismaken met Schiedamse kunstenaars en bevat tekeningen, installaties, video en een muurschildering.

Je ziet werk van: 

  • Sjef Henderickx 
  • Aldo Hoeben 
  • Frans Huisman 
  • Sarah van der Pols 
  • Tomas Schats 
  • Milan Tilder 
  • Diet Wiegman 

Een aantal is deelnemer van de Stichting KunstWerkt die dit jaar zijn 30-jarig bestaan viert. Al het werk is tijdens de tentoonstelling te koop, zoals altijd bij KunstWerkt. 

Pierre Janssen 

De titel van de tentoonstelling verwijst naar een uitspraak van Diet Wiegman. ‘Toen ik op de academie lesgaf, was er een opdracht om eens met nieuwe ogen te kijken naar rommel, dingen die we vanzelfsprekend vinden. Alles is toch maar mooi gemaakt.’ Ook verwijst de titel naar een uitspraak van voormalig museumdirecteur Pierre Janssen. Hij zei: ‘U hoeft niet alles mooi te vinden, maar wordt niet boos en loop niet weg. En als u het niks vindt, dan kan het misschien wel interessant zijn. Iemand heeft het toch maar gemaakt en er een bedoeling mee gehad.’   

Mensen 

Opvallend is dat 6 van de 7 kunstenaars een mensfiguur of iets menselijks afbeelden, waaronder een schedel en 2 handen waarvan de vingertoppen elkaar net aanraken. De enige abstract werkende kunstenaar laat je meekijken tijdens het maakproces; bij hem zie je op video de hand van kunstenaar. Helemaal abstract werkt hij niet. In veel van zijn tekeningen zitten figuratieve taaltekens, een soort hiërogliefen. Meer over de kunstenaars lees je op onze website. 


Aanmelden