16 april 2022 - 4 juni 2022

The World = Dialogue

Waar: Open Art Exchange, Hoogstraat 85
Wanneer: Van 16 april t/m 4 juni
Hoe laat: Wo t/m za 10 - 18 u. en op afspraak

Check ook:
Openartexchange.com
Facebook
Instagram

Het internationale kunstcentrum OpenArtExchange in het museumkwartier in Schiedam opent haar deuren voor de nieuwe tentoonstelling The World = Dialogue. 

Bizarre wezens

Tijdens de ze expo duik je in de picturale imaginaire wereld van Deguenon. Een wereld vol bizarre wezens die lijken te zijn weggelopen uit een oud Afrikaans sprookjesboek met een vleugje Basquiat en Joan Miro. Je kijkt naar een installatie, muurschilderingen, schilderijen en pentekeningen van de Beninese kunstenaar Benjamin Deguenon. 

Benjamin Deguenon

Benjamin Deguenon (1982) maakt sculpturen, schilderijen, tekeningen en installaties in zijn eigen unieke primitieve stijl, die doet denken aan Basquiat en Joan Miró, een associatieve beeldtaal vol verhalen. Degienon heeft deelgenomen aan vele groeps- en solotrentoonstellingen, met name in Afrika en Europa. Hij wordt besproken in verschillende publicaties over Beninese hedendaagse kunst en zijn werk is opgenomen in een aantal professionele Afrikaanse kunstcollecties.  

The World = Dialogue

In The world = Dialogue onderzoekt de kunstenaar het concept van dialoog (inclusief de afwezigheid ervan) en stelt het als een cruciale voorwaarde voor ons bestaan. Voor Deguenon is een dialoog geen debat of een redenering, noch een compromis of conclusie. Het is eerder een oprechte en voortdurende uitwisseling van ideeën of behoeften tussen elke actor in onze hedendaagse wereld, of het nu mensen, dieren, planten of een andere actoren betreft. Het is een wederzijds onderzoeken met een oprechte bereidheid om zonder vooroordelen visies te delen en de ander te begrijpen en te steunen.

Dialoog maakt het mogelijk om de wereld waarin we leven voortdurend aan te passen en vorm te geven en opnieuw in evenwicht te brengen. Een dergelijke dialoog wordt zichtbaar in de orde in en balans met de natuur, in de harmonie van een dorp, in de specifieke cultuur van een gemeenschap of in de solidariteit in een project. Of anderszins als een onrecht, als een onthulling van chaos veroorzaakt door de afwezigheid van een dialoog.  

OPEN ART EXCHANGE

OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum dat veelbelovende niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld, onder meer via internationale residenties en tentoonstellingen met lokale kunstenaars vanuit haar locatie in Schiedam. Daarnaast representeert zij haar kunstenaars op internationale art fairs, kunstfestivals en andere kunstevents in Europa en online. 

Foto: The world = Dialogue (2021, acrylverf en concealer on canvas, 100x90cm) van de kunstenaar Benjamin Deguenon. ©OpenArtExchange

S'DAM TIPT!

Zoro Feigl - Zonvonkengesproei

Zoro Feigl - Zonvonkengesproei

IDDF

IDDF

Brandmerk! Brandijzers uit 100 jaar jeneverindustrie

Brandmerk! Brandijzers uit 100 jaar jeneverindustrie

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden