25 februari 2023 - 2 april 2023

The Who slaat terug! 

Waar: Tone & Image Gallery, Lange Nieuwstraat 191 
Wanneer: Van 25 februari t/m 02 april
Hoe laat: Do tm zo 12- 17 uur en op afspraak
Tickets: Gratis
Check de website en facebook 

 

 

 

Na in 2022 een succesvolle tournee door de VS afgerond te hebben, komt The Who voor het eerst in 7 jaar weer naar Europa: The Who Hits Back! In aanloop naar deze Europese tournee vonden de curatoren van de Tone & Image Gallery, Peter de Raaf en Wim van Zon, het tijd worden om een uitgebreide overzichtstentoonstelling aan The Who te wijden.

   

The high Numbers

De tentoonstelling richt zich voornamelijk op de eerste 10 jaren van The Who. Er zijn foto’s te zien van The High Numbers (zoals The Who eerst heette), veel zwart/wit opnamen van concerten, maar ook kleurenfoto’s van onder andere de elpeehoezen My Generation, The Who Sell Out en Who’s Next. Van voormalig Stones bassist Bill Wyman zijn 3 zwart/wit foto’s te zien van The Who tijdens studio-opnamen. 

Fotografen van over de hele wereld hebben bijdragen geleverd, onder wie Baron Wolman (USA), Bill Wyman UK), David Montgomery (USA), Bent Rej (DK), David Wedgbury (UK), Ethan Russell (USA), Terry O’Neill (UK), Rob Bosboom (NL) en Gijsbert Hanekroot (BE). 

Bij het samenstellen van deze tentoonstelling stuitten De Raaf en Van Zon op tientallen nooit eerder gepubliceerde zwart-wit- en kleurenfoto’s van The Who uit de jaren zestig van de Nederlandse fotograaf Rob Bosboom. Deze foto’s zullen prominent aanwezig zijn in de tentoonstelling. 

Er is documentatie te zien over de totstandkoming van de foto die de elpeehoes Who’s Next sierde en we besteden aandacht aan de presentatie van dit album in 1971 op het landgoed van Keith Moon. 

Behalve foto’s is er een tiental facsimile posters uit de jaren 60 te zien en wordt aandacht besteed aan de Mod-cultuur die heden ten dage nog steeds actueel is in met name Engeland. Hiertoe zijn foto’s te zien die de Duitse fotograaf Horst A. Friedrichs in Engeland gemaakt heeft t.b.v. zijn boek I’m one, 21st Century Mods, door Pete Townshend aanbevolen als HET boek over hedendaagse Mods.

Beeld: Rob Bosboom
 

S'DAM TIPT!

IDDF2023

IDDF2023

Spirituele Urgentie

Spirituele Urgentie

Jeneverfestival 2023

Jeneverfestival 2023

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden