7 april 2023 - 4 juni 2023

The Beatles Reunited

Waar: Tone & Image Gallery, Lange Nieuwstraat 191 
Wanneer: Van 07 april t/m 04 juni
Hoe laat: Do tm zo 12- 17 uur en op afspraak
Tickets: Gratis
Check de website en facebook 

 

 

 

Je bekijkt een tentoonstelling met bekende en onbekende foto’s uit de tijd dat The Beatles nog samen waren. Fotografen van wie werk te zien is zijn:
Bob Gruen, Pattie Boyd, David Redfern, David Hurn, Eric Hayes. Robert Freeman, Robert Whitaker, Baron Wolman, Terry O’Neill, Ethan Russell, Dick Matthews, Jürgen Vollmer en Philip Townsend.

  

Een reünie is er nooit van gekomen maar voor even brengt de Tone & Image Gallery The Beatles weer samen in een fototentoonstelling met werk van beroemde fotografen die The Fab Four hebben vastgelegd en met foto’s uit het roemruchte archief van The Daily Mirror, Mirrorpix.

Graphic novel Terug naar Liverpool

Bovendien presenteert de galerie de nieuwe graphic novel Terug naar Liverpool. Wat zou er gebeurd zijn als de Beatles in 1980 weer bij elkaar gekomen waren gekomen? Met veel humor stellen de Franse auteurs Hervé Bourhis (scenario) en Julien Solé (tekeningen) zich deze vraag in dit boek dat begin april in Nederlandse vertaling bij Concerto Books uitkomt. Het is een prachtige aanvulling van deze bijzondere fototentoonstelling. 

Fotografen van wie werk te zien is in de tentoonstelling: Bob Gruen, Pattie Boyd, David Redfern, David Hurn, Eric Hayes. Robert Freeman, Robert Whitaker, Baron Wolman, Terry O’Neill, Ethan Russell, Dick Matthews, Jürgen Vollmer en Philip Townsend.

Mirrorpix Archief

Verder is er werk van veelal onbekende fotografen uit het archief van The Daily Mirror. Aan de hand van dit omvangrijke archief is het pad naar de top van The Beatles visueel in kaart gebracht. Deze foto's laten de mooiste momenten uit hun carrière zien, zowel backstage als onstage. 

De oorspronkelijke Beatlemaniatentoonstelling, waarvan curator Peter de Raaf één van de samenstellers was, bestond uit 100 foto’s op 3 verschillende formaten. Speciaal voor de Beatles Reunited-tentoonstelling zijn de beste 25 foto’s uit deze collectie nu tijdelijk verkrijgbaar tegen gereduceerde prijzen. Deze 25 foto’s zijn afgedrukt op barietpapier, zijn genummerd, voorzien van een reliëfstempel en worden geleverd met een certificaat van echtheid.

Over Graphic novel

In de graphic novel Terug naar Liverpool zien we John Lennon dromen over een mogelijke reünie van het viertal nadat hij tijdens een zeiltocht buiten westen is geraakt door een losgeslagen katrol. In zijn droom duiken al snel Paul, Ringo en George op en na een aantal hilarische gebeurtenissen waarin we onder meer de Monty Python-ploeg herkennen, naar ook Freddy Mercury, de Mahariashi, George Martin, Linda McCartney en Yoko Ono, belanden de Fab Four uiteindelijk in de Abbey Road Studios in Londen om een nieuwe plaat op te nemen. Maar zover is het nooit gekomen want John ontwaakt uit zijn droom. 

Beeld: © Robert Freeman en © MIrrorpix


Aanmelden