26 november 2023 - 28 januari 2024

Sound & vision | david bowie

Waar: Tone & Image Gallery, Lange Nieuwstraat 191 
Wanneer: Van 26 november t/m 28 januari
Hoe laat: Do t/m zo van 12 - 17 u

Check de website en facebook 

Stap binnen in een wereld waar fotografie, beeldende kunst en (AI) technologie elkaar ontmoeten rond muziekfenomeen David Bowie. 

  

Space Oddity

Kunstenaar Mark Engelen is ervan overtuigd dat David Bowie AI zou hebben omarmd. Het bracht hem ertoe om delen van zijn fotoserie A2011ODDITY, die geïnspireerd was op het David Bowie-nummer Space Oddity en hoofdpersoon Major Tom, via Artificial Intelligence een actuele invulling te geven.  

Naast de nieuw ontwikkelde beelden van Mark Engelen is een overzicht met foto’s van David Bowie te zien, gemaakt door 7 bekende fotografen, en sluit de tentoonstelling Dutch Masters 8 – Gijsbert Hanekroot naadloos aan. Fotograaf Gijsbert Hanekroot was de pionier bij Muziekkrant OOR, die Anton Corbijn begeleidde toen hij muziekfotograaf werd, en hij legde David Bowie vele malen vast. 

Bowie cyborg

De 3 tentoonstellingen vormen samen een ode aan muziekvernieuwer en stijlicoon David Bowie die in 2016 overleed. Special guest is Guus van Vugt die een Bowie-cyborg-robot heeft ontwikkeld die gedurende de tentoonstelling Bowie-nummers ten gehore brengt. 

S'DAM TIPT!

Blue Note Records 85 Jaar

Blue Note Records 85 Jaar

Jeneverfestival 2024

Jeneverfestival 2024

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden