19 september 2023

S'DANS | SWAY

Waar: Theater aan de Schie, Wennekerpand, Vijgensteeg 2
Wanneer: Di 19 september
Hoe laat: Om 20:15 uur
Tickets: €16,50 
Koop hier je tickets

 

Een bekend Nederlands dansgezelschap brengt een avond in de maand een avondvullende dansvoorstelling, workshops, lezing, Q & A met de makers en veel meer. Op 19 september kijk je naar Andreas Hannes met SWAY.

SWAY

SWAY draait om de gemeenschappelijke beweging van het zwaaien - de zorgeloze energie en beweging van het in en uit balans raken. In deze ritmische en avontuurlijke solo wil Andreas Hannes slingeren tussen landschappen, mythische verhalen, muzikale tijdlijnen en verzonnen geschiedenissen. We zijn getuige van de transitie van de protagonist door omgevingen door een constante en sensuele herconfiguratie van zijn lichaam en de ruimte. De scènes omvatten een dans voor heruitgevonden erfgoed, een ode aan het blijven bij je pijn, en de creatie en ontbinding van ritmische wezens die energieën van kracht, kwetsbaarheid, onvermijdelijkheid en absurditeit in zich dragen.

Andreas Hannes  

Andreas Hannes werd bekend met zijn praktijk van continu huppelen in zijn stukken The City en Tremble. Hij ontving de Moving Forward Trajectory 2018, de Young Art Support Amsterdam 2019 en de BNG DansPrijs 2020.     
Geïnspireerd door de huppelpraktijk ontwikkelde Andreas een nieuwe methode van warping, waarbij het lichaam opduikt in aerodynamische landschappen. Hij creëerde stukken als Reverberated Emissions met het ensemble van ICK Dans Amsterdam en Warping Soul met de dansers van Conny Janssen Danst. In 2022 werd hij in Aerowaves 22 geselecteerd als een van de twintig meest veelbelovende jonge kunstenaars van Europa.  
In SWAY zet hij zijn warping praktijk voort en nodigt hij het publiek uit in een perifeer entertainment dat ruimte biedt voor reflectie en verbinding met een luchtige kijk op het omgaan met iemands worstelingen en begrip van vooruitgang.  
  
Concept, choreografie & uitvoering: Andreas Hannes  
Muziekcompositie & mix: Gary Shepherd (Streamer Nymphonic Orchestra)   
Productieleiding: Michael Scerbo  
Geproduceerd door: Julidans, ICK Dans Amsterdam, Theater Rotterdam, DansBrabant, Korzo 

S'DAM TIPT!

S'DANS | magnezy dance productions

S'DANS | magnezy dance productions

A La Art | LOGOCOMO | diner & artist performance

A La Art | LOGOCOMO | diner & artist performance

De Bonte Koe | Achter de schermen Tour

De Bonte Koe | Achter de schermen Tour

Terug naar theater / concert

Aanmelden