16 januari 2024

S'DANS | Dictatorship of love

Waar: Theater aan de Schie, Wennekerpand, Vijgensteeg 2
Wanneer: Di 16 januari
Hoe laat: Om 20:15 uur
Tickets: €16,50 
Koop hier je tickets

 

Een bekend Nederlands dansgezelschap brengt een avond in de maand een avondvullende dansvoorstelling, workshops, lezing, Q & A met de makers en veel meer. Op 16 januari kijk je naar Dictatorship of love van Sandra Kramerová. 

A dance strive for empowerment 

Laten we ons een wereld voorstellen waar er maar één ideaal is om te volgen, één waarde, één waarheid. Wat als deze waarheid liefde is? In Dictatorship of love is het deze vraag die Sandra Kramerová centraal stelt. 

Hoe worden idealen onderdrukkend? Hoe kan toewijding, inzet en liefde een dictatuur worden? Sandra maakt de kijker deelgenoot van haar onderzoek naar Oost-Europese propaganda in combinatie met persoonlijke verhalen van vrouwen uit de lokale gemeenschap.  

Belichamingen van macht worden gedeelde ervaringen van collectieve trots, kracht, schaamte en onrecht. Kan beweging luider spreken dan woorden en wat gebeurt er als we gezamenlijk als één bewegen? Hoe kun je je als individueel lichaam verhouden tot een collectieve beweging?  
  
Gefascineerd door deze spanning van overgave aan een groter geheel en het behouden van individuele vrijheid, volgen we een groep dansers in hun zoektocht naar de kracht van het vrouwelijk lichaam in een menigte. Het laat vrouwelijke lichamen zien die in hun kracht staan en zich overgeven, verscheurd tussen de propaganda en het protest, vrijheid en onderdrukking, liefde en overleven.  
Sandra richt zich op de politieke kracht van het vrouwelijk lichaam en haar relatie tot de schoonheid en duisternis van massachoreografieën.  

Choreografie: Sandra Kramerová  
Dansers: Inbal Abir, Candela Murillo, Mayke van Veldhuizen   
Workshop Assistent: Anastasia Kostner  
Muziek: Jon Lloyd  
Kostuumontwerp: Anouk van der Zee   
Lichtontwerp: Boaz van den Ban   
Productieleider: Alejandra Zabala  
Artistieke coaching: Pavel Zuštiak, Ioana Tudor, Igor Vrebac  
PR: Erik?Groenewold   
Vormgeving: Dominika Kramerová   
Video: Álvaro Congosto  
Foto's: Melanie Lemahieu   
Productie: Theater de Generator 

Magnezy Dance Productions

Magnezy Dance Productions heeft als doel dans in Schiedam naar een hoger plan te tillen. Met de dansserie S’DANS (spreek uit: Schiedans) stelt zij een uitgebreid en gevarieerd programma van dansvoorstellingen samen in samenwerking met Theater aan de Schie.

In deze serie kan het Schiedamse publiek kennis maken met de grote artistieke kwaliteit en diversiteit van alom geprezen voorstellingen en zo een completer -en samenhangender- beeld van de Nederlandse dans als bloeiende kunstvorm verkrijgen.

S'DAM TIPT!

Yayoi Kusama. De Nederlandse jaren 1965-1970

Yayoi Kusama. De Nederlandse jaren 1965-1970

OXYGEN | DELUSION 2.0

OXYGEN | DELUSION 2.0

Kunst & Cultuur | Japan

Kunst & Cultuur | Japan

Terug naar theater / concerten

Aanmelden