16 januari 2024

S'DANS | Body as a Weapon

Waar: Theater aan de Schie, Wennekerpand, Vijgensteeg 2
Wanneer: Di 16 januari
Hoe laat: Om 20:15 uur
Tickets: €16,50 
Koop hier je tickets

 

Deze editie kijk je naar Body as a Weapon van Sandra Kramerová. Body as a Weapon  is een dans- en multimediasolo geïnspireerd op grote optochten, de zogenaamde "Spartakiada", die in Tsjecho-Slowakije ten tijde van het socialisme werden gehouden.

Deze parades verenigden duizenden mensen synchroon in een gezamenlijke choreografie en demonstreerden het idee van vrede en gemeenschap aan de ene kant, en politieke macht aan de andere kant. 

Spartakiada-parade

Deze solovoorstelling van atletische en ritmische actie onderzoekt de culturele en historische context van Oost-Europese socialistische propaganda en belicht het gebruik van het vrouwelijk lichaam als instrument voor politieke overheersing. Sandra (de danseres) verschijnt op het toneel als een van de velen, als een vrouw die deelneemt aan de Spartakiada-parade, verscheurd tussen de gevoelens van trots en frustratie. 

Choreografie : Sandra Kramerová 
Dans: Sandra Kramerová 
Multimedia: Álvaro Congosto 
Dramaturgie: Freek Duinho 
Muziek: Denisa Uherová 
Lichtdesign & special effects: Boaz van den Ban 

S’DANS 

Magnezy Dance Productions heeft als doel dans in Schiedam naar een hoger plan te tillen. Met de dansserie S’DANS (spreek uit: Schiedans) stelt zij een uitgebreid en gevarieerd programma van dansvoorstellingen samen in samenwerking met Theater aan de Schie. In deze serie kan het Schiedamse publiek kennis maken met de grote artistieke kwaliteit en diversiteit van alom geprezen voorstellingen en zo een completer -en samenhangender- beeld van de Nederlandse dans als bloeiende kunstvorm verkrijgen.

Eén dinsdagavond per maand gaat een bekend Nederlands dansgezelschap in het Wennekerpand in Schiedam optreden met een avondvullende dansvoorstelling, workshops, lezing, Q & A met de makers en veel meer. 

S'DAM TIPT!

Sound & vision | david bowie

Sound & vision | david bowie

OXYGEN | DELUSION 2.0

OXYGEN | DELUSION 2.0

Kunst & Cultuur | Japan

Kunst & Cultuur | Japan

Terug naar theater / concert

Aanmelden