17 juni 2022 - 17 juli 2022

Schapowalow 100

Waar: Lange Nieuwstraat 191
Wanneer: T/m 17 juli
Hoe laat: Wo t/m zo van 10.30 - 17.30 uur
Tickets: €5,00
Check ook facebook

Van vrijdag 17 juni tot en met 17 juli kijk je naar een fototentoonstelling van internationale allure onder de titel Schapowalow 100.

  

Ruim 60 originele prints

Je bekijkt ruim 60 originele prints die gemaakt zijn in de periode van 1948 tot en met 1964. Deze zijn speciaal voor deze tentoonstelling geselecteerd door curator Wim van Zon van Music Inspired Art. 

Susanne Schapowalow

Schapowalow was de eerste vrouwelijke jazzfotograaf en ontwikkelde een speciale band met de beroemdste musici uit het gouden decennium van de jazz. Na de Tweede Wereldoorlog fotografeerde zij alle belangrijke Amerikaanse jazzsterren die West-Duitsland bezochten. Maar ook alle Duitse jazzmusici werden door haar met haar Rolleiflex vastgelegd. Hoewel Schapowalow professioneel fotograaf was en menige cover voor magazines als Stern en Der Spiegel gemaakt heeft, bleef haar jazzwerk onbekend; zij zag het als privé-opnamen. Pas in 2009 werd de schat met duizenden negatieven ontdekt en werd haar werk geëxposeerd bij de gerenommeerde galerie Camera Work in Berlijn en werd een boek met haar jazzfoto’s uitgebracht. 

Jazzisme

Redacteur Angelique van Os schreef rond de eerste exposities van Susanne Schapowalow voor het jazzmagazine Jazzism een mooi artikel dat veel informatie geeft over deze bijzondere fotografe.
Lees het na via deze link

 

Foto © Susanne Schapowalow

S'DAM TIPT!

Opstokerij festival

Opstokerij festival

Zoro Feigl - Zonvonkengesproei

Zoro Feigl - Zonvonkengesproei

De magie van Polaroid

De magie van Polaroid

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden