12 maart 2023

Robin Hood - Musical

Waar: Theater aan de Schie Stadserf 1
Wanneer: Zo 4 maart 
Hoe laat: Om 15 uur 
Tickets: €22,00
Leuk voor kids vanaf 8 jaar*

Check de website

* Iedere bezoeker dient een eigen toegangsbewijs te kopen, ook al gaat het kind op schoot. Baby’s en kinderen tot 2 jaar hebben geen toegang tot de zaal.

Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen? 

Robin Hood

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad eraan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand.

De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar de sheriff snoert haar de mond. In het kasteel voelt ze zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen. 

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden in het bos van Sherwood. Ze stelen van de rijken en verdelen de buit onder de armen, tot grote woede van de sheriff… Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige, mysterieuze Guy van Gisborne, de neef van de sheriff. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt. 

Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, de grootste kweekvijver van Nederlands musicaltalent, aangevuld met professionele volwassen acteurs. 


Aanmelden