8 december 2023

Ralph van Raat | piano

Waar: Westvest90-kerk, Westvest 90
Wanneer: Vr 8 december
Hoe laat: Om 20:15 uur
Tickets: €24,50
Check de website

Ralf van Raat (piano) speelt werken van Messiaen, Murail, Couperin, Debussy, Liszt, Adriaansz en Koechlin. 

Programma 

Werken van F. Couperin, C. Debussy, F. Liszt, O. Messiaen, C. Koechlin, P. Adriaanz en T. Murail.

Ralph van Raat 

Ralph van Raat is bekend om zijn gedurfde programmering en meesterlijke vertolking van hedendaags repertoire en is naast pianist ook musicoloog. Hij studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ton Hartsuiker en Willem Brons, en Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij sloot beide studies Cum Laude af.  

Van Raat geeft solorecitals en concerten met orkest in Europa, het Midden-Oosten, Azië en de Verenigde Staten. Hij speelde als solist met onder andere het Koninklijk Concertgebouw Orkest, de Los Angeles Philharmonic,  de BBC Symphony Orchestra, London Sinfonietta, De Filharmonie van Antwerpen, de Cape Town Philharmonic, China National Symphony Orchestra, Cairo Symphony Orchestra, Melbourne Symphony Orchestra en het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt. Hij werkte daarbij met dirigenten als Valery Gergiev, David Robertson en Peter Eötvös.  

Ralph van Raat werkte samen met een groot aantal componisten zoals John Adams, Louis Andriessen, Gavin Bryars, Joep Franssens, Arvo Pärt, Tan Dun en John Tavener.

 

S'DAM TIPT!

Nieuwjaarsconcert  | Westvest90

Nieuwjaarsconcert | Westvest90

Dickensfestijn

Dickensfestijn

Pearls in Baroque | vier seizoenen en meer

Pearls in Baroque | vier seizoenen en meer

Terug naar theater / concert

Aanmelden