6 augustus 2023

Polder polsstokspringen

Waar: Adrianushoeve, Woudweg 26 Schiedam (naast het viaduct over de A4)
Wanneer: Zondag 6 augustus
Hoe laat: Van 13:00 - 17:00 uur
-Polder polsstok springen: Om 13:00 & 15:00 uur
-Museum: Van 15- 17 uur
Tickets: Gratis
Graag vooraf aanmelden via 
info@lexthoen.nl of aansluiten (indien nog mogelijk) op dag zelf
Bijzonderheden: Kom bij voorkeur met de fiets, de parkeerruimte in de omgeving is zeer beperkt
Check ook Schaapskuddemiddendelfland.nl

Kom zondag 6 augustus ook naar de boerderij, maar neem wel zwemkleding en een handdoek mee! Voor de zekerheid! Dit is een heerlijke zomeractiviteit om samen te doen, families, maar ook vriendenteams zijn van harte welkom. Voor stokken wordt gezorgd.

   

Mud race

De kans dat het op een mudrace uitdraait is wel groot, maar waarom ook niet? Plezier in de polder, genieten van de polder en een klein beetje educatie!

Mini museum

Blijf je liever met beide benen op de grond staan, dan is er tussen 15 en 17 uur gelegenheid om het mini-museum van boerderij Adrianushoeve te bezoeken. 

Er is een mooie collectie oude (boeren) gebruiksvoorwerpen en huishoudelijke materialen. Bekijk de opkamer, ingericht als in de jaren 50 en raad wat de functie is van bijzondere gereedschappen.

De boer en zijn polsstok

Vroeger ging de boer of de boerenzoon lopend de polder in om het vee te controleren of om kievitseieren te zoeken. Dat laatste mag niet meer en het eerste, vee controleren, tja, dat gebeurt nu wel heel anders. De boer pakt een quad of kijkt op zijn telefoon of computer waar zijn vee loopt. 

De boer kwam vroeger lopend veel slootjes tegen en had altijd een lange stok bij zich: de polsstok. Deze stok zette hij dan tijdens een sprintje in het water en sprong zo naar de overkant. 

Onze poldergoeroe John Kleijweg, is bij uitstek een kenner van de polder Hij weet bijna alles van de flora en fauna in onze polders van Midden-Delfland. Vraag hem iets over een plas en een dras, over weidevogels of het nieuwe natuurgebied het Kraaiennest en hij raakt niet uitgepraat. 

Soms gaat hij in de nacht of ‘s-ochtends vroeg de polder in met een paar vrienden en dan nemen ze altijd de polsstok mee. John is bereid om dit nu ook eens overdag te doen met geïnteresseerden. 

De Adrianushoeve

De Adrianushoeve is weer elke eerste zondag open voor publiek. Op de thuisbasis van de schaapskudde kun je de boerderij bezoeken. En er is gratis koffie en thee. Ook is het museum geopend en de herder vertelt je graag meer over de schaapskudde.  

Foto: ©John Kleijweg

S'DAM TIPT!

Cultuur Borrelt

Cultuur Borrelt

Rondvaarten fluisterboot

Rondvaarten fluisterboot

Film in 't Park

Film in 't Park

Terug naar evenementen

Aanmelden