8 juli 2022 - 9 juli 2022

Opstokerij festival

Waar: Theater aan de Schie, Wennekerpand
Wanneer: 
-Vr 8 juli om 18 u. Krijg nou Titus

-Vr 8 juli om 20:30 u. Bro 
-Za 9 juli om 12 u. Workshop 1 (7-17 jaar)  
-Za 9 juli om 13:30 u. Macbeth  
-Za 9 juli om 15 u. Workshop 2 (7-17 jaar)
 
-Za 9 juli om 16:30 u. De Feeks  
-Za 9 juli om 19 u. Workshop 3 (7-17 jaar)  
-Za 9 juli om 20:30 u. Slet

Tickets: €8,00
Koop tickets 

Check de website en DeStokerijSchiedam

 

De Stokerij stookt het Wennekerpand flink warm. De allerjongste deelnemers van De Stokerij spelen in 10 minuten Romeo & Julia. Kijk naar fonkelnieuwe bewerkingen van beroemde Shakespeare klassiekers, ga naar de voorstelling SLET en BRO of volg allerlei workshops.

Romeo en Julia - De kleine Stokerij 

De leerlingen van De kleine Stokerij spelen in het Grand Café het beroemdste liefdesverhaal aller tijden: Romeo en Julia in 10 minuten.
Deze voorstelling is gratis toegankelijk. 

KRIJG NOU TITUS - Stokerij JONG 

StokerijJONG is uit op wraak! Wat als een generaal besluit dat hij niet meer wil vechten? Gebaseerd op Titus Andronicus, het meest bloederige stuk van Shakespeare over de gevolgen van een oorlog. StokerijJONG gaat niks uit de weg behalve de rijm.
EXTRA GROOT, EXTRA GRAPPIG en EXTRA BLOEDERIG! 

BRO - Stokerij JONG 

Deze 'mannelijke' tegenhanger van SLET van Katie Cappiello is ook een aangrijpende en soms confronterend herkenbare jongerenvoorstelling over #METOO en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hoe groei je op als man in deze wereld? Hoe hoor je er bij? Hoe word je gezien? Hoe ga je respectvol om met je relaties? Een stuk over grenzen en verwachtingen. Wat mag wel en wat mag absoluut niet. 7 jonge vrienden zoeken hierin steun bij elkaar, maar komen erachter dat dit niet altijd even vanzelfsprekend is. 

MACBETH - Stokerij JONG 

Één van de meest beroemde tragedies van Shakespeare tot op de komma bewerkt door de kinderen van StokerijJONG. Een stuk waarin gelijkheid centraal staat. Wie heeft de macht? Wat is macht? Wie is de grootste slechterik? Wat is een slechterik en wat is dan een held? De spelers zoeken dit letterlijk uit op de vloer. 

DE FEEKS - Stokerij JONG 

Een oproep aan alle feeksen: Laat je niet temmen want je mag zijn wie je wilt zijn! Het Temmen van de Feeks van William Shakespeare is misschien wel zijn meest bekritiseerde stuk om zijn sexistische moraal en het wordt nu door StokerijJONG in een hyper actuele bewerking gebracht. In een tijd die al te vaak overspoeld lijkt te worden door sexueel overschrijdend gedrag, waarin dick pics en catcalls soms bijna normaal lijken. Maar hoe normaal zou dit allemaal zijn als de rollen omgedraaid waren? Een voorstelling die ons een spiegel voorhoudt. 

SLET - Stokerij JONG 

De jongerenvoorstelling SLET is terug. Het thema van deze voorstelling, seksueel grensoverschrijdend gedrag, is helaas nog altijd actueel. De #METOO beweging is inmiddels groter dan ooit. In SLET worden de grenzen van de zestienjarige Joey op een avond door 3 vrienden op de achterbank van een taxi totaal overschreden. Ze doet aangifte en beleeft de gebeurtenissen opnieuw. Haar verhaal wordt verweven met een glimp van de reactie van de samenleving om haar heen. Hoe bepaalt dit incident achterin een taxi het leven van Joey en haar vrienden? 

THEATERWORKSHOPS 

Wil jij ook toneelspelen? Of wil je het gewoon een keer proberen? Dan is dit je kans! De docenten van De Stokerij geven 3 exclusieve theaterworkshops. Als het je bevalt, is er direct de mogelijkheid om in te stromen bij StokerijJONG of de Kleine Stokerij. 

 

 

S'DAM TIPT!

romy & julia - de stokerij schiedam

romy & julia - de stokerij schiedam

Erik of het klein insectenboek

Erik of het klein insectenboek

Assepoester De Musical

Assepoester De Musical

Terug naar evenementen

Aanmelden